torstai 24. lokakuuta 2019

20 random kysymystä -haaste.


Tälle torstaille nappasin blogiini 20 random kysymystä -haasteen Stictly style -blogista. Luvassa siis lempijuustoja ja -rutiineja, unelmien matka sekä asioita, joita en voi sietää.

Unohtumattomin naamiaisasusi?
En kyllä keksi! Viime halloweenit olen vähän tylsästi pukeutunut joka vuosi samaan noidan asuun, sillä en ole viitsinyt ostaa uutta asua vain yhtä juhlaa varten. Muuten tulee pukeuduttua lähinnä koulun vappuhulinoihin enkä muista, että olisimme lapsina tai vähän vanhempanakaan juuri pitäneet naamiaisia.

Eniten käyttämäsi some-verkosto?
Facebook.

Vuodenaika, josta pidät eniten?
Kesä. Rakastan valoisia öitä, kesän tuoksua ja kuumaa asfalttia paljaiden varpaiden alla, uimista, saunomista ja maalla olemista sekä lämpimiä ja laiskoja päiviä, jolloin voi pakata mukaan eväät ja jäädä puistoon tai rannalle koko päiväksi, koska ei oikeastaan ole kiire yhtään mihinkään. 

Jos sinun tulisi valita ranta tai vuoret, kumman nyt valitsisit?
Rannan.

Mitä osaat pelata todella taitavasti?
Ehdottomasti Aliasta, jos saan pariksi pikkusiskoni.

Millaisesta juustosta pidät?
Rakastan ihan kaikkia juustoja, mistä poden kyllä välillä vähän huonoa omaatuntoa: lihan syöntiä olen pystynyt vähentämään reilusti, mutta juustoa meille ostetaan kyllä ihan niin kuin ennenkin. Ehkä kaikista suurimmat suosikit ovat leipäjuusto, valkohomejuusto, parmesaani, paprika-kermajuusto sekä halloumi.

Tavoite, jonka haluat saavuttaa elinaikanasi?
Oikeastaan haaveilen ihan vain siitä, että saisin elää perusonnellista ja turvallista elämää oman perheeni kanssa ilman mitään kovin suuria taloudellisia huolia tai vakavia sairauksia ja olla perheelleni parempi läheinen.

Kuinka monessa kaupungissa olet asunut?
Synnyin Kajaanissa, jossa asuin kaksi vuotta ennen kuin muutimme Äänekoskelle. Sen jälkeen olenkin asunut pelkästään Jyväskylässä, jonne tulin opiskelemaan enkä sen jälkeen hennonut lähteä pois. Jyväskylän-vuosien aikana olen toki asunut yhden kesän Göteborgissa sekä yhden kuukauden Berliinissä.

Mitä kieltä toivoisit osaavasi puhua?
Olen lukenut aikoinani ranskaa ja kirjoittanut siitä myös eximian, mutta yliopiston muutaman ranskan kurssin ja siskon kanssa tehdyn Pariisin-matkan jälkeen en ole kieltä juuri käyttänyt. Olisi kiva oppia puhumaan ranskaa taas hyvin - tai vähintään niin hyvin kuin sitä joskus puhuin.

Mitä et siedä?
Epäreiluutta, ihmisiä, jotka eivät ymmärrä omaa etuoikeutettua asemaansa, nakkikeittoa, Popedan Ukkometsoa, epäempaattisuutta, halpavaatteiden yletöntä shoppailua ja niiden mainostamista sekä sitä, jos joku kohtelee heikompiaan huonosti.

Jos käsilläsi on tunti vapaa-aikaa, miten käytät sen?
Haluaisin sanoa, että joogaten ja omaan hyvinvointiini keskittyen, mutta luultavasti kyllä vain tekisin kotona viikkosiivouksen, järjestelisin poikien levittämät tavarat oikeille paikoilleen ja lysähtäsin sen jälkeen sohvalle selailemaan puhelintani.

Suosikkirutiinisi?
Ehdottomasti yhteinen iltasatuhetki esikoisen kanssa. Meillä on aina kesken joku paksu, yhteinen kirja: viime aikoina olemme lukeneet loppuun Harry Potterit sekä Jules Vernen Kapteeni Nemon ja seuraavaksi olisi tarkoitus hypätä Percy Jacksonin maailmaan. On ihan mahtavaa nähdä, kuinka täysillä tokaluokkalainen uppoaa kiinnostavaan tarinaan ja toisaalta tuo on myös meille yhteinen rauhoittumishetki päivän hulinoiden jälkeen. Nyt kun en ole flunssassa voinut lukea ääneen, on esikoinen vuorostaan lukenut minulle, mikä on sekin ollut aika ihanaa.

Mistä tulet ylivilkkaaksi?
Stressistä sekä siitä, että tunnen, että on liikaa asioita, jotka pitäisi tehdä.

Valitsetko mieluummin tekstiviestin vai puhelun?
Ehdottomasti tekstiviestin. Vaikka puhun ja esiinnyn työkseni, olen jostain syystä aina ahdistunut siitä, jos asioita - erityisesti niitä virallisempia - pitää hoitaa puhelimessa. Yleensä välttelen koko hommaa viimeiseen asti ja vähintään käyn ennakkoon läpi, mitä sanoa. Oikeastaan tunnen oloni luontevaksi puhelimessa ainoastaan silloin, kun sen toisessa päässä on äiti, sisko tai mies. 

Arvokkain aarteesi?
En koe omistavan mitään sellaista tavaraa, josta en aika helposti voisi myös luopua, joten sanon tähän vain vähän tylsästi, että poikani.

Mikä oli viimeisin vieraalla kielellä tekemäsi virhe?
Puhun ruotsia ja englantia päivittäin töissä ja teen varmasti yhtä usein ainakin jonkinlaisia kielioppi- tai ääntämisvirheitä, joiden toivon menevän oppilailta ohi.

Mikä on sinulle parasta terapiaa?
Maailman parantaminen ystävien tai kollegoiden kanssa, pimeä sauna ihan yksin, rauhallinen aamujooga silloin, kun muu perhe vielä nukkuu, lasi viiniä ja hyviä juustoja sekä erityisen hyvään kirjaan tai elokuvaan uppoutuminen omalla sohvalla viltin alla.

Jos voisit olla fiktiivinen hahmo, mikä olisit?
Nuuskamuikkunen tai Tuutikki. 

Minne haluaisit matkustaa?
Jos saisin matkustaa mihin tahansa, lentäisin San Franciscoon, josta ajaisin (ilmeisesti ilman ajokorttia) läpi koko Amerikan New Yorkiin asti. 

Missä tapasit puolisosi?
Ilosaarirockissa heinäkuussa 2002. Sillä oli tennissukat shortsien kanssa ennen kuin VilleGalle teki siitä tyylikästä ja vaaleansininen sateenvarjo, vaikkei edes satanut, enkä ikimaailmassa olisi silloin uskonut, että kahdeksan vuotta tuon jälkeen olisimme juuri menneet naimisiin.

2 kommenttia:

  1. Hauska haaste, ja ihania vastauksia! Taidan napata tämän omaankin blogiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nappaa ihmeessä, kiva päästä lukemaan sinunkin vastauksiasi. Ihanaa viikonloppua!

      Poista