keskiviikko 9. lokakuuta 2019

Syysloma- ja remonttisuunnitelmia.


Appivanhemmillani on jo vuosia ollut tapana matkustaa marraskuussa, silloin kun täällä Suomessa on kaikkein pimeintä, viikoksi tai kahdeksi Espanjan lämpöön. Uuteen paikkaan tutustumisen sijaan he ovat useamman kerran päätyneet sen kummempia miettimättä vanhaan tuttuun paikkaan ja siihen samaan jo aiemmilta reissulta hyväksi havaittuun hotelliin, jossa sänky on varmasti sopivan pehmeä ja aamiainen oikeasti sitä, mitä nettisivuilla luvataan. Ne lomaviikon aktiviteetitkin ovat yleensä noudattaneet tuttua kaavaa - se kun monesti on kaikkein rentouttavinta.

Yhä useammin huomaan muistuttavani appivanhempiani entistä enemmän. Vaikka yhä voinkin nimetä heti ainakin kymmenen kohdetta, joihin vielä joskus haluan päästä, on välillä parasta lomailua tehdä jotain, mitä on jo aiemmin tehnyt ja matkustaa siihen tuttuun kohteeseen, jossa odottaa se sama lenkkipolku, maisema ja varmasti oikealla tavalla kahisevat lakanat.

Oli kyseessä sitten Espanja tai Kuopio.

Siksi tänä vuonna teemme samoin kuin viimekin vuonna: heti syysloman aluksi otamme suunnaksi Kuopion. Reissun ensimmäinen pysäkki on tälläkin kertaa Ikea, minkä jälkeen suuntaamme yhdeksi yöksi kylpylälomalle. Niiden valkoisten, kahisevien lakanoiden ja porealtaassa likoamisen ohella odotan ihan yhtä paljon ystäviä, jota on siinä samalla tarkoitus nähdä. Ne samat, vanhat ja rakkaat, joiden luokse ajettiin viimekin vuonna syyslomalla ja joita nähdään liian harvoin nyt, kun on työt, etäsuhteet, lapset ja usein liian kiire.

Ehkä vielä jossain vaiheessa otamme alle junan ja suunnaksi Pietarin tai lennämme vielä kerran Britteihin tutustumaan esikoisen toiveesta Harry Potterin Lontooseen. Mutta kunhan selviämme vielä yhdestä hulinaviikosta, johon kuuluu perustöiden, vientien, hakujen, ruokahuollon, koesuman ja remontin sekä miehen tilanhoidon lisäksi minun yksi kokouspäiväni, Pikkuveljen temppujumppa ja esikoisen kuvataidekoulu sekä yhdet kaverisynttärit ja yksi pidempi partioretki, on Kuopio meille ihan sopivan kaukainen syyslomakohde.

Ja kun sieltä päästään kotiin, vedetään siskon kanssa noihin vierashuoneen seiniin (toivottavasti vihdoinkin) viimeiset kerrokset valkoista maalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti