tiistai 29. lokakuuta 2019

Uuden kodin ensimmäiset halloweenit.


Minut tuntevat tietävät, että olen viimeiset kaksikymmentä vuotta ollut ihan älyttömän suuri kauhu- ja jännitysfani. Rakastan hyvin tehtyjä klassikkokauhuleffoja kuten Hohto ja Manaaja ja kirjaston kauhu- ja jännityshyllyjä olen lukenut eteenpäin yläasteelta asti. Ihan samoin valitsen seurattavaksi sarjoiksi useimmiten jännitystä ja viime viikot olen kuunnellut juoksulenkeillä Jäljillä-podcastia. Pidän pakohuonepeleistä, murhamysteereistä, true crimesta ja kummitustarinoista ja jo silloin, kun kavereiden kanssa selailtiin Noidan käsikirjaa, vaikkei oikeastaan olisi vielä senikäisenä saatu, olin enemmän innoissani kuin peloissani - tai ehkä innoissani, että olin peloissani. Varastosta meiltä löytyy enemmän Halloween-koristeita ja naamiaisasuja kuin mitään jouluun liittyvää. Yleensä ripustamme ne esille hyvissä ajoin ennen lokakuun viimeistä, ihan vaan tunnelman vuoksi.

Siksi viimeiset viisi vuotta olen joka lokakuu järjestänyt myös jonkinlaiset Halloween-juhlat ystäväperheille. Useamman kerran toki aina pohdin, jaksanko kaiken koeruuhkan, miehen työreissujen ja tänä vuonna vielä remontinkin keskellä järjestää yhtään mitään, mutta niin vain aina löydän itseni kaivertamasta kurpitsaa ja ripustelemassa viirejä. Kun suurin osa löytyy jo valmiina kaapeista ja reseptejekin on testattu moneen kertaan, pääsee lopulta aika helpolla. Lisäksi halloweenit jos mitkä ovat paras mahdollinen tekosyy kutsua kokoon lasten lisäksi myös ne omat ystävät, joita lapsia harrastuksesta toiseen kuljettaessa ja töiden ja kodin väliä kiiruhtaessa ei juuri ajessa ehdi nähdä.

Tänä vuonna mentiin aika perinteisellä kaavalla: tein sen tutun veriroiskeilla koristellun suklaamoussekakun, joka sopii kaikille ruokavalioille, valitsin karkkikulhoon salmiakkirottia, hämähäkkejä ja kirpeitä pääkalloja, leivoin kreikkalaisen kasvispiirakan ja viipaloin melonia. Edellisenä päivänä tehtiin poikien kanssa lakritsimokkapaloja ja sipsit hankin kummituksen muotoisina. Paperilautasia hakiessani nappasin mukaan myös pirunsarvet; se kolme edellistä vuotta palvellut noitapanta sai tänä vuonna huilata kaapissa seuraavia juhlia odotellen.

Ja niin vain meille ilmestyi taas viikonloppuna melkein kolmekymmentä naamiaisasuista halloweenin viettäjää muumiosta vampyyreihin ja Frankenstainista iilimatoon. Vaikka neliöitä oli tällä kertaa viisikymmentä enemmän kuin viime vuoden juhlissa, niin seinät lähestyivät uhkaavasti, kun tokaluokkalaiset aloittivat hipan

Mutta se toki kuuluu aina lastenjuhliin.

2 kommenttia:

  1. Kivoja Halloween-kuvia.Meillä roikkuu myös hämähäkit ja seitit jo keittiössä.Tyttären tytär on myös mun lisäksi Halloweenista innoissaan, lauantaina järjedtän hänelle ja pikkukavereille Halloween-juhlan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kivoja juhlia - aivan ihana, että järjestät juhlat porukalle! Me siivottiin sunnuntaina pois tarjoilut, mutta jätettiin kyllä vielä hämähäkinseitit, ilmapallot ja viirit, jotta voidaan fiilistellä halloweenia vielä tämäkin viikko.

      Poista