lauantai 9. marraskuuta 2019

Pieniä parempia valintoja: ystävieni ja minun parhaat kirppisvinkit Jyväskylään.


Alkusyksystä katsoin Areenalta Stacy Dooleyn dokumentin Totuus halpamuodista. Heti dokumentin nähtyäni ensimmäinen ajatukseni oli kirjoittaa siitä, mutta sitä mukaan kun niin monet muut blogit innostuivat suosittelemaan dokumenttia tai viittaamaan siihen postauksissaan, intoni tarttua aiheeseen väheni. Itse asiassa jopa vähän hämmästyin dokumentin aikaan saamaa hypeä ja näkyvyyttä eri blogeissa. Hyvähän se toki oli, että aihe herätti ajatuksia, mutta silti tuntui vähän kummalliselta, että vielä vuonna 2019 halpamuodin saastuttavuus tuntui olevan niin monelle niin iso uutinen.

Ja itse asiassa: tänä syksynä olen ostanut halpavaatteita enemmän kuin vähään aikaan. Mutta sen sijaan, että olisin rynnännyt Triplaan hamstraamaan kahden viikon välein vaihtuvia mallistoja, olen täydentänyt vaatekaappiani kirpputorilla: elokuussa löysin itselleni Stockerin collegemekon kolmella eurolla ja lokakuussa kaksi paitapuseroa yhteensä viidellä ja puolella eurolla. Alle kymmenellä eurolla on vaatekaappini saanut kivan syyspäivityksen ja helpotuksen niihin hetkiin, joina minulla ei yksinkertaisesti ole mitään päällepantavaa. Samalla olen omalta osaltani lisännyt käyttökertoja vaatteille, jotka muuten olisivat pahimmassa tapauksessa päätyneet kaatopaikalle.

Koska lähipiirissäni on vielä minuakin parempia kirppishaukkoja, päätin kerätä tähän postaukseen ystäviltäni parhaat kirppistelyvinkit Jyväskylään. Jos siis toiveena on hankkia jotain päällepantavaa, astioita tai vaikka uusi keittiönpöytä, kannattaa katsoa ainakin nämä.


YSTÄVIENI JA MINUN PARHAAT KIRPPISVINKIT JYVÄSKYLÄÄN

Kirrinkuja 1
"Silinteri on kiva. Ei liian iso ja on siisti."
"Silinteriltä löytyy aina jotain - varsinkin jos tarvitsee lastenvaatteita. Tänään löysin itselleni Kaino-design paidan."
"Lastenvaatteita kannattaa etsiä Silinteristä." 
 "Aloittelijana kannoin joka paikasta vaikka mitä liian isoa vaatetta lapsille. Sittemmin olen oppinut, että kolmea kokoa isompaa ei tarvitse ostaa jemmaan: tavara kiertää myöhemminkin. Silinteri on kivan pieni eikä sieltäkään ole tyhjin käsin tarvinnut lähteä."

Savonmäentie 3, Vaajakoski
 "Hyvälaatuista lastenvaatetta ja -tavaraa. Aina tosi siisti ja vaatteet hyvin esillä. Olen ollut lähinnä myyjänä, mutta myyntituloksesta päätellen kävijöitä riittää."

Vapaudenkatu 40-42
"Jos kerkeää kiertää, niin Keskustan kirppis ja Silinteri." 
 "Keskustan kirppikseltä löydän kotiin ja lapsille joskus jotakin, mutta itselle harvemmin."
"Hurjasti siistejä vaatteita nimenomaan nuorille, koska asiakkaina ja myyjinä paljon opiskelijoita sekä niitä, joiden on helppo tulla kirppistelemään keskustaan. Täältä olen löytänyt useampia luottovaatteita kuten neuleita, hameita ja paitapuseroita nimenomaan itselleni. Miehelle löysin muutama viikko sitten Calvin Kleinin uudenveroisen kauluspaidan kolmella ja puolella eurolla ja esikoiselle Vansin lippiksen vitosella."
"Jos etsii itselleen vaatteita, niin Keskustan kirppis."

Huoltopolku 4
 "Huonekaluja olen ostanut Vaajapörssistä ja Sovatekilta. Näistä etsin lähinnä designia ja vanhaa suomalaista tuotantoa. Viimeisimpänä löytönä Artekin pöytäryhmä."
"Täältä olen tehnyt joskus hyviä löytöjä."

Kirrinpolku 5
Isännäntie 1G 
Ahjokatu 14-16
 "Jos on vaan hetki käytettävissä, niin kannattaa ehdottomasti käydä jollain SPR:n kirpparilla."

Gummeruksenkatu 13
Kankitie 14
"EkoCenterillä (Muuramen Autotalolla ja Harjun kupeessa) tuotteet on ryhmitelty, kun myydään lahjoitettua tavaraa. Helpottaa etsimistä ja löytämistä, tykkään asioida. EkoCenterillä suurin osa tekstiileistä myydään kilohinnalla eli usein hyvin halvalla."
"Jos etsii huonekaluja, kannattaa suunnata EkoCenteriin." 

Jyväskylän Facebook-kirppisryhmät
”Suurin osa käytetyistä lastenvaatteista tulee hankittua JKL lasten merkkivaatekirppikseltä. Parasta on, jos löytää hyvän myyjän, jolta ostaa useampia vaatteita. Itse olen ostanut samalta myyjältä esikoiselle jo reilun vuoden. Meidän pojilla on ikäeroa neljä vuotta ja samanlainen tyyli.”
”Jos haluan itselleni kierrätysvaatteita, etsin Facebookin Kirppis Jyväskylä -ryhmästä.”

Fida
 Tapionkatu 12
"Fida ei petä. Mun astiakauppa numero yksi! Omat vaatteet ja kengät haen sieltä. Tämä on myös se paikka, jonne vien meiltä paljon tavaraa."

Sorastajantie 1
 "Tarpeeksi iso, että niitä oikeita löytöjä mahtuu mukaan. On Wirkkalaa ja Sarpanevaa lapulla "lasikippo" sekä Lomonosovia nimettynä "venäläinen". Tietysti aina on tietäjiäkin ja hinnat sen mukaiset."
 "Mun paras löytö Jyväskylän kirppareilta on Kirpparillata löytynyt sähkörumpuihin yksi symbaali hintaan 6€. Uusi vastaava maksaa kaupassa reilusti yli 50€."
”Omaan makuun ehkä vähän liian iso, mutta myyjänä täältä on kyllä saanut aina parhaan myyntivoiton. Kaupaksi menee niin lastenvaatteet kuin kaikki muukin sisustustavaroista astioihin.”
 "Kirpparillalta on löytynyt yhtä ja toista vuosien aikana! Mm. mun iki-ihana taskumekko." 
"Käyn eniten Kirpparillalla. Tuntuu että sieltä löydän kaiken tarvittavan saman katon alta eli sekä itselle että lapsille. Sieltä olen tehnyt myös parhaat lelulöydöt, kuten Dublo merirosvolaivan, vanhoja Toy Story -leluja, supersankariasuja ym. Oman pöydän otan 2-3 krt vuodessa, ja aina viikkotilitys on ollut vähintään 200e."


Pieniä parempia valintoja -postaussarjassa esitellään niitä arjen ympäristöystävällisiä valintoja, joita kuka tahansa voi tehdä suhteellisen helposti:

2 kommenttia:

  1. Eilen kävin kirpparilla ja mietin, kuinka ihan suuria määriä uusiakin vaatteita myydään vaikka yhdessä pöydässä.Ei varmaan kaikki voi olla heräteostoja.Itse käytän vaatteita pitkään ja olen tarkka mitä ostan.Toki hyvä, kun kierrätetään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihan totta! Mulla oli yhdeksänkymmentäluvun kokemusten perusteella kuva kirppisvaatteista jotenkinkin oikeasti vanhoina vaatteina, jotka olivat selvästi käytettyjä ja pääasiassa retroja - siksi olikin jotenkin ihan outoa, että kun joku vuosi sitten innostuin kirppistelystä, kävi ilmi, että niiltä on todella helppo löytää ihan uudenveroisia vaatteita. Esikoiselle hommaan ison osan sisävaatteista nykyään käytettyinä, ja ihan pikkurahalla on tullut hankittua Vansia, Adidasta, Levistä ja Billebeinoa, joita en kovinkaan helposti ostaisi täydellä hinnalla.

      Poista