maanantai 18. marraskuuta 2019

Remonttipäivitys vol 5: vierashuone.


Kun loppukeväästä muutimme uuteen kotiimme, ehdotti mies, että remontti olisi kaikista helpointa aloittaa työ-/vierashuoneesta: tällöin kun kenenkään ei oikeastaan tarvitsisi asua remontin keskellä ja kun remontti kyllästyttyäsi, oven voisi tarvittaessa aina myös vetää kiinni. Muutaman viikon asumisen jälkeen halusimme kuitenkin päästä ihan ensimmäiseksi eroon esikoisen huoneen tunkkaisista tapeteista ja vierashuoneen remontti jäi.

Onneksi. Jos nimittäin olisimme aloittaneet vierashuoneesta, emme varmaankaan olisi kesän ma syksyn aikana tehtyä yhtään mitään muuta.

Jo ensimmäisiä tapettipaloja revittäessä kävi ilmi, että vierashuonetta ei saataisi valmiiksi viikossa, niin kuin esikoisen huone, tai edes kahdessa, niin kuin makuuhuone. Kävi ilmi, että tapettikerroksia oli yhteensä viisi viideltä eri vuosikymmeneltä ja kaksi alinta niistä lähtivät pienimmillään muutaman sentin kokoisina palasina repien mukana samalla myös seinää. Kun toisen ja kolmannen tapettikerroksen välistä löytyi yllättäen myös uusi kerros kittiä, oli pakko keskeyttää työt hetkeksi ja tilata seinästä asbestimittaus, ihan vain varmuuden vuoksi Kun se osoittautui puhtaaksi, saatoimme jatkaa tapetin repimistä. Kun olimme kaivaneet sitä tarpeeksi syvälle, selvisi, että sen ylimääräisen kittikerroksen alla oli kahden pistorasian ja tapettikerroksen välille tehty uusi sähkökytkentä, joka kitillä oli haluttu peittää.

Viiden tapettikerroksen lisäksi piti irroittaa kaksi seinällistä puolipaneelia sekä kitata piiloon sen jättämien jälkien lisäksi ne kaikki kolot, jotka edellisten asukkaiden koko seinän kokoinen ja luonnollisesti seinään kiinni porattu kirjahylly oli jättänyt. Lopulta päädyimme tekemään tasoituksen ja hionnan kahteen kertaan, jotta lopputulos olisi mahdollisimman siisti.

Jokaisen vaiheen jälkeen puhuimme, että seuraavaan vaiheeseen palkkaamme apua. Että kun tapetti on revitty, joku muu saa tasoittaa pinnat. Että kun pinnat on tasoitettu, joku muu saa hoitaa maalauksen. Mutta sitten pidimme aina muutaman päivän tauon, minkä jälkeen laitoimme pojille leffan pyörimään ja jatkoimme taas kahdestaan. 

Mutta ehkä juuri siksi uusi vierashuone tuntuu niin superkivalta. Kun nimittäin lopulta saimme viimeisetkin hyllyt porattua kiinni, tuntui lopputulos oikeasti jokaisen kirosanan arvoiselta.Remonttipäivitykset tähän mennessä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti