tiistai 14. tammikuuta 2020

Viikko kanssani: maanantai.


Koska olen maailman huonoin kirjoittamaan ihan niistä kaikkein arkisimmista kuulumisista ja koska ne kuitenkin teidän palautteenne mukaan kiinnostavat erityisen paljon, pääsette tänä vuonna seuraamaan meidän arkielämää yhden viikon ajan. Jotta koko blogi ei täyttyisi pelkästään makaronilaatikosta, kotiverkkareista ja pyykinpesusta, kurkistetaan näin tammikuussa, miltä ihan tavallinen maanantai näyttää, helmikuussa seurataan tiistaita ja heinäkuussa katsotaan, miten kesäsunnuntai oikein kului. Tammikuun toinen maanantai näytti siis tältä:

7.00:  Herätyskello soi seitsemältä. Olin haaveillut, että menisin töihin jo kahdeksaksi tekemään rästihommia, mutta poikien sairastelun takia en ole nukkunut kokonaista yötä sitten joulukuun puolivälin, joten priorisoin tänään tunnin pidempään nukkumisen. Syön leivän ja juon kupin kahvia, mies keittää itselleen ja pojille aamupuurot.

7.42: Lähden kävelemään bussipysäkille tarkoituksena kuitenkin ehtiä aiempaan bussiin. Mies ja pojat jäävät vielä kotiin.

8.22: Saavun töihin. Ennen tunteja käyn vielä läpi Wilman ja aamun tunnit ja etsin netistä valmiiksi yhden Baamboozle-peli nelosille. Maanantain ohjelmassa on kolme tuntia englantia ja kaksi ruotsia. Lounaaksi lämmitän edellisviikkoista tofu-nuudeliwokkia, jonka nappasin mukaan kotoa. Tuntien jälkeen kirjoitan vielä pikaisesti tuntipäiväkirjat ja kirjaan tuntimerkinnät. Seuraavan päivän tuntien katsominen jää illaksi.

14.25: Lähden töistä ja käyn matkalla keskustassa päivittämässä bussikorttini.

15.12: Haen Pikkuveljen päiväkodista ja menemme kotiin. Syömme välipalaa, luemme kirjoja, jatkan vielä tuntipäiväkirjojen kirjoittamista ja teen päivälliseksi pastaa, salaattia ja koulusta viime viikolla hävikkiruokana ostamaani quorn-chilikastiketta.

16.58: Mies saapuu kotiin kuviskoulusta hakemansa esikoisen kanssa ja syömme päivällistä yhdessä. Sen jälkeen teemme esikoisen kanssa läksyt.

17.35: Esikoinen pelaa Minecraftia, mies selvittää vessan uuden peilikaapin kiinnitystä ja Pikkuveli ja minä pelaamme Chocoa.

18.12: Lähden juoksulenkille ja esikoinen vilahtaa samalla ovenavauksella kaverinsa luokse kylään.

18.48: Tulen lenkiltä kotiin ja käyn suihkussa. Pojat syövät iltapalaa ja mies purkaa puolipaneelia ruokailutilan seinästä.

19.50: Mies lähtee ruokakauppaan ja me luemme poikien kanssa Ronja ryövärintytärtä. Pikkuveljen mentyä nukkumaan esikoinen lukee vielä omaa kirjaansa ja minä kirjoitan blogia.

21.00: Käyn pikaisesti läpi seuraavan päivän tunnit ja päätän jatkaa työpäivää vielä aamusta ennen oppitunteja. Katsomme miehen kanssa yhden jakson Manifestia HBO:lta ja syömme iltapalaa olohuoneen sohvalla.

22.27: Kirjan lukemisen kautta nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti