maanantai 16. maaliskuuta 2020

Remonttipäivitys vol 6: ruokailutila.


Iso ruokapöytä, jonka ympärille mahtuu istumaan teekupillisten tai viinilasien ääreen useampikin ystävä, sekä joukko eriparituoleja. Oikeastaan tuosta haaveesta lähdimme liikkeelle, kun joitain vuosia sitten aloimme ihan tosissamme etsiä uutta, isompaa asuntoa. Toiveena oli saada yksi ylimääräinen makuuhuone niin, että kiivaimman painiotteluun yllättäessä pojat voisi tarpeen mukaan erottaa omiin hommiinsa omiin huoneisiinsa, ja saada sellainen keittiö, jossa olisi aina tilaa vielä muutamalle ystävälle ja ylimääräisille lautasille ja joka avautuisi samaksi tilaksi olohuoneen kanssa niin, ettei keittiössä puuhaillessakaan joutuisi ikinä olemaan ihan yksin. Samalla haaveilin erivärisistä ja erityylisistä tuoleista, joilla jokaisella olisi joku tarina ja jotka olisi kerätty yksi kerrallaan joku kierrätyskeskuksesta, toinen kirpputorilta, kolmas miehen vanhempien aitan nurkasta.

Ajan kuluessa haave eriparituoleista muuttui haaveeksi pinnatuoleista, joita pöydän ympärille mahtuisi kahdeksan, ja viime viikolla ne vihdoinkin aseteltiin uuden keittiönpöydän ympärille.

Sitä ennen toki piti jälleen repiä irti seinällinen vanhaa puolipaneelia, repiä irti paneelin alta löytyneet liimat, hioa, tasoittaa ja taas hioa, tapetoida yksi seinä tasoitetapetilla ja maalata lopulta koko ruokailutila sekä keittiön katto useampaan kertaan valkoisella maalilla. Ruokailutilan ja olohuoneen välisen välioven kohtaloa emme sen sijaan osanneet päättää: vielä vuodenkaan jälkeen emme oikein tiedä, onko se kiva ja persoonallinen retrolisä vai pelkästään ihan hirveä. Siispä jätimme sen ainakin vielä toistaiseksi paikoilleen.

Itse keittiö kaipaa sekin edelleen vielä kipeästi remonttia, mutta ainakin vielä tämän vuoden tyydymme vain haaveilemaan. Onneksi isompia remontteja varten säästäessä voi samalla toteuttaa näitä pienempiä päivityksiä, jotka ehkä näin lasten pyöriessä ympärillä vievät useamman illan ja viikonlopun mutta jotka voi itse tehden saada valmiiksi joillain satasilla.

Ruokapöydästä halusimme juuri omanlaisemme, joten päädyimme tekemään sen itse. Haimme siis Kodin Terrasta pöydänjalat sekä massiivipuisen tammityötason, joka sahattiin valmiiksi meidän toivomiimme mittoihin. Pinta tummeni vahatessa enemmän kuin mitä oltiin toivottu, mutta muuten pöydästä tuli juuri sellainen, kuin oltiin suunniteltukin. Ympärille hankittiin Ellokselta ne mustat pinnatuolit, joista haaveilin jo silloin, kun keittiöön ei mahtunut kuin neljä henkilöä, ja vanha valkoinen jo parhaat päivänsä nähnyt ruokailuryhmä löysi uuden kodin Torin kautta.

Ylijääneet maalit kannoimme häkkivarastoon odottamaan seuraavaa projektia. Kun jonkun viikon olemme huokaisseet, kieritämme taas matot rullalle ja ryhdymme purkamaan Pikkuveljen huoneen puolipaneeleja ja maalaamaan olohuoneen kattoa.


Remonttipäivitykset tähän mennessä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti