torstai 12. maaliskuuta 2020

Viikko kanssani: keskiviikko.


6.15: Herätyskello ei tänään soi: olen herännyt itsekseni jo aamuyöstä työunien jälkeen miettimään työasioita enkä ole sen jälkeen saanut enää unta. Opetus alkaisi tänään vasta kymmeneltä, mutta olen sopinut kuunteluttavani aamulla yhden oppilaan, joka oli poissa englannin kuullun ja luetun ymmärtämisen kokeesta. Hitaamman aamun sijaan herään siis vielä hämärän aikaan, syön aamupalaksi leivän ja juon kupin kahvia ja vastailen samalla muutamiin illan aikana tulleisiin Wilma-viesteihin.

7.02: Pojat ja mies vasta heräilevät, kun lähden bussille. Olen muutaman minuutin myöhässä, mutta juoksen bussin kiinni juuri ennen pysäkkiä. Perus.

7.42: Saavun töihin. Pidän yhden kuuntelukokeen ja ehdin vielä ennen oppitunteja ottaa kopiota, suunnitella nelosluokan englantia ja konsultoida erityisopettajaa. Tänään ohjelmassa on yksi sanakoe sekä luontosanastoa ysiluokkalaisille, englannin kysymyslauseita nelosluokkalaisille, ett-sanojen monikkoa sekä sukulaissanoja kuudesluokkalaisille ja yksi välituntivalvonta. Yhdellä välitunnilla hotkaisen hätäisesti lounaaksi pakkasesta mukaan nappaamaani tofu-nuudeliwokin (joka tuntuu nykyään olevan vakiolounasevääni) ja banaanin.

14.17: Lähden töistä bussille ja sen jälkeen hakemaan Pikkuveljeä päiväkodista. Pikkuveli ei ole nukkunut päiväunia ja intoilee sitäkin terhakkaammin päiväkodissa leikitystä merirosvoleikistä. Ulos mennessä kipuan päiväkodin eteisessä Pikkuveljen päiväkotikaverin yli, joka harjaa huolellisesti kakkaavan yksisarvisensa moniväristä harjaa. Erehdyn luulemaan lelua nukeksi ja saan palautteeksi paljon silmien pyörittelyä ja ihmettelyä.

15.15: Saavumme Pikkuveljen kanssa kotiin. Siivoan keittiön, tyhjennän astianpesukoneen ja aloitan ruuanlaiton. Tokaluokkalainen saapuu akrobatiakerhosta kotiin varttia vaille neljä, ilmoittaa, ettei tullut läksyjä ja ryntää pelaamaan Minecraftia.

16.20: Mieskin on kotona ja syömme päivälliseksi salaattia, spagettia sekä falafel-tomaattikastiketta.

16.52: Koti hiljenee, sillä esikoinen lähtee kavereidensa kanssa partioon ja mies Pikkuveljen kanssa liikuntaleikkikouluun. Lämmitän kahvinkeittimeen aamulla jääneet kahvit, kaivan kaapista rivin suklaata ja alan korjata päivän sanakokeita, päivittää Wilmaa ja hoitaa muita rästiin jääneitä työasioita.

18.07: Saan työhommat kutakuinkin tehtyä ja katson Areenasta yhden jakson Verta, hikeä ja t-paitoja -dokumenttisarjaa. Mies saapuu kotiin Pikkuveljen kanssa ja pojat lukevat kahdestaan eläinkirjaa.

18.50: Esikoinen on jäänyt vielä partion jälkeen kavereidensa kanssa ulkoilemaan ja tulee kotiin vähän ennen seitsemää. Teen pojille iltapalaksi smoothien banaanista, marjoista ja kauramaidosta sekä voileivät. Mies lähtee lenkille ja me hoidamme poikien kanssa iltatoimet ja luemme yhdessä iltasaduksi Liisa ihmemaassa sekä kummitusperhe Kaamosia, jota esikoinen lukee puolestaan meille ääneen.

20.53: Mies tulee lenkiltä kotiin ja esikoinenkin menee nukkumaan. Lueskelen sohvalla Fiona Bartonin Epäiltyä.

21.45: Mies herättää minut iltapalalle: olin suunnitellut joogaavani tai katsovani jotain sarjaa, mutta olen taas nukahtanut sohvalle. Syön iltapalaksi voileipää ja loput smoothiesta, katselemme miehen kansaa yhdessä telkkaria ja lueskelemme sitten omia kirjojamme.

23.02: Nukkumaan (uudestaan).


VIIKKO KANSSANI KOKONAISUUDESSAAN:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti