perjantai 10. huhtikuuta 2020

Viikko kanssani: torstai.


5.54: Herään Pikkuveljen huoneesta kuuluviin ääniin - joku muukin kuin minä nukkuu taas levottomasti. Pikkuveli nukahtaa uudestaan, mutta itse en saa enää unta.

6.46: Nousen ylös ja hiivin aamutakki päällä työhuoneeseen naputtamaan Wilmaan ohjeita päivän tunneille ja siirtämään jo tekemääni englannin sanakoetta Formsiin.

7.24: Herättelen tokaluokkaisen, jonka koulu alkaa meetissä kymmenen yli kahdeksan. Käyn aamupesulla, laitan pyykkikoneen pyörimään ja keitän kahvia, mies nousee laittamaan pojille puuroa. Syömme yhdessä aamupalaa ja teen siinä samalla meille lounaaksi pastasalaatin.

8.10: Tokaluokkainen aloittaa oman koulunsa. Mies siivoaa keittiön, laittaa astianpesukoneen pyörimään ja petaa sängyt. Palaan taas työhuoneeseen läppärille ja alan korjata edellisiltana palautuneita tehtäviä sekä tehdä ruotsin sanakoetta Formsiin. Pikkuveli tekee palapeliä isänsä kanssa.

9.00: Ripustan pyykit, päivystän meetissä tukiopetusta varten, korjailen oppilaiden palautuvia tehtäviä ja kuvaan yhden opetusvideon ensi viikoksi. Tokaluokkalainen opiskelee matematiikkaa omalla pädillään ja loput perheestä rakentavat legoilla. Välillä autan matikan tehtävissä omien töideni ohessa.

10.00: Pidän kasiluokkalaisille ruotsin tunnin meetissä. Käymme läpi kuulumisia ja tulevia tunteja ja jakaudumme sitten eri virtuaalihuoneisiin tekemään suullisia harjoituksia. Meno on välillä ihan samanlaista kuin luokassa tavallisestikin, ja tulee kova ikävä ihan oikeaan kouluun. Tokaluokkalainen opiskelee musiikkia omassa huoneessaan ja Pikkuveli tekee hamahelmityötä isänsä kanssa.

11.05: Esikoisella alkaa ruokatunti, joten syömme aamulla tekemääni pastasalaattia sekä pinaattilettuja. Itselleni lämmitän edellisillalta jääneen linssipadan loput.

11.20: Mies aloittaa työpäivänsä ja siirtyy koneelleen. Siivoan keittiön ja lämmitän itselleni  loput aamupalalta kahvinkeittimeen jääneistä kahveista. Esikoisella on liikuntatunti, joka alkaa meetissä ja jatkuu pyörälenkillä luokkakaverin kanssa. Me siirrymme Pikkuveljen kanssa omalle pihalle keinumaan ja pyöräilemään.

12.48: Pojat jäävät vielä keskenään ulos, kun tulen sisälle jatkamaan töitä. Pidän kasiluokan englannin ryhmälleni tunnin meetissä: käymme yhdessä läpi 2. konditionaalin, minkä jälkeen oppilaat tekevät tehtäviä, jotka tarkistamme yhdessä. Samalla käymme läpi kunkin suosikkipizzatäytteet, ja tervehdimme muutamaa koiraa ja yhtä pikkuveljeä. Teinit istuvat kameroidensa perusteella koneillaan luurit ja lippikset päässä ja unihiekat silmissä ja osa on varautunut tuntiin jo valmiiksi tekemällä eväitä ja hakemalla limsaa. Osa porukasta, ne jotka olivat paikalla jo ennen minua, jää meetiin hengailemaan vielä tunnin jälkeenkin - ehkä oppilaillakin alkaa jo olla vähän koulua ikävä.

14.08: Syömme poikien kanssa välipalaa, mies jatkaa töitään vastamelukuulokkeet korvissaan.

14.33: Välikuolema nimeltä läppärin tuijotuksesta seurannut päänsärky. Pojat painivat sohvalla.

14.51: Päänsärkylääke alkaa vaikuttaa. Kuorin ja paloittelen lohkoperunat marinoitumaan päivällistä varten ja lueskelen sen jälkeen hetken sohvalla kirjaa. Pojat piirtelevät huoneissaan ja myöhemmin luemme yhdessä Kaspianin matkaa maailman ääriin.

15.57: Laitan päivällistä ja korjailen taas oppilaiden lähettämiä tehtäviä. Miehenkin työpäivä jatkuu. Esikoinen lähtee vielä pyöräilemään ja Pikkuveli puhaltelee saippuakuplia parvekkeella.

16.58: Kun esikoinen tulee kotiin, käytävässä leijailee valkosipulin tuoksu. Syömme päivälliseksi lohkoperunoita, kalapaloja ja salaattia.

17.51: Vasta alkuillasta puseroon alkaa hiipiä jonkinlainen etäinen perjantaifiilis: seuraavaan neljään päivään emme ehkä edelleenkään poistu kotoa lenkkipolkuja kauemmas tai näe ystäviä tai sukulaisia mutta emme myöskään joudu sovittamaan kahta työpäivää yhteen koulupäivään ja yhteen nelivuotiaaseen, joka tuntuu liian usein olevan ihan heitteillä. Tilaan juhlan kunniaksi iltapalaa Haiku Sushista ja puhumme videopuhelun siskon kanssa. Pojat lähtevät vielä miehen kanssa omaan pihaan ampumaan nerf-pyssyllä ja minä teen puolen tunnin lihaskuntotreeenin. Arki ilman hyötyliikuntaa tuntuu todellakin kropassa.

19.15: Syömme iltapalasusheja poikien kanssa ja kaadan itselleni vielä jääkaappiin jääneen valkkarin loput. Mies lähtee Harjulle lenkille.

20.10: Luemme iltasaduksi Prinssi Kaspianin matkaa maailman ääriin.

20.43: Pikkuveli menee nukkumaan ja esikoinen siirtyy lukemaan Soturikissoja omaan huoneeseensa. Lueskelen sohvalla Katoan yön pimeyteen -kirjaa ja vietämme sitten miehen kanssa parisuhdeaikaa katsomalla illan Temppari-jakson.

23.10: Kirjan lukemisen kautta nukkumaan.VIIKKO KANSSANI KOKONAISUUDESSAAN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti