maanantai 4. toukokuuta 2020

Remonttipäivitys vol 7: olohuone.


Ei koskaan pidä sanoa ei koskaan, mietin, kun asettelin suosikkikirjojani uuteen String-hyllyyni. Niin vain meidänkin olohuoneestamme löytyy nyt se hylly, jota sinne ei pitänyt ikinä tulla.

Oikeasti tarvittiin yksi koronakotoilukuukausi, että ikuisuusprojekti nimeltä olohuone saatiin suunnilleen valmiiksi. Seinien ummehtuneet tapetit - ne molemmat kaksi kerrosta - revin pois jo loppukesästä ja kaksi isointa seinää hioin, kittasin ja maalasin valkoiseksi syyslomalla miehen ja poikien ollessa mummolassa. Sitten projekti vain jäi: iski vierashuoneen jälkeinen remonttiväsymys, loppuvuoden koesuma ja kun joululomalla olimme suunnitelleet viimeistelevämme olohuoneremontin, iski norovirus, joka kaatoi koko perheen vuoteen omaksi. Kun loman loppupuolella palasimme yksi kerrallaan elävien kirjoihin, ei meistä miehen kanssa kumpikaan viitsinyt edes vitsillä ehdottaa maalipurkkien kaivamista esille.

Mutta kun yhtäkkiä sekä viikot että viikonloput oli tarkoitus viettää lenkkeilyä lukuun ottamatta kotona, alkoi keskeneräinen olohuone ja katonrajasta virnistelvät maalitahrat (emme luonnollisestikaan viitsineet syyslomalla maalatessamme teipata katonrajaa, sillä tarkoitus oli kuitenkin myöhemmin maalta myös katto) ärsyttää: toisella karanteeniviikolla maalasimme miehen kanssa ikkunaseinän ja siitä muutaman viikon päästä lopulta myös katon aina käytävään asti.

Sohvan käänsimme toisin päin alun perin ikkunanseinän maalauksen tieltä, tykästyimme, emmekä enää halunneetkaan sitä alkuperäiselle paikalle: kun oikein tiivistää, mahdumme siihen leffan ääreen nyt kaikki neljä. Mitään sen suurempaa muutosta emme olohuoneeseen hakeneet, mutta tarkoitus oli kuitenkin järkevöittää kirjahylkyratkaisua. Siksi päätimme vaihtaa neljä vuotta sitten hankittuun Bestå-kokonaisuuteen korkean kirjahyllyosan samankokoiseen matalampana, joka toimii paremmin tässä edellistä asuntoa isommassa tilassa. Toiveina oli saada myös kirjoja enemmän esille osaksi sisustusta,  joten seinälle hankittiin yksi String-hylly niitä kaikista rikkaimpia kirjoja varten.

Takalle emme vieläkään osanneet tehdä mitään. Mutta onneksi senkään kohtalosta ei tarvitse päättää tällä viikolla tai edes tänä vuonna.


Remonttipäivitykset tähän mennessä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti