lauantai 16. toukokuuta 2020

Viikko kanssani: perjantai.


6.52: Herätyskello on soinut ja mies tökkii minutkin hereille. Olen tehnyt eilen pitkän lähiopetuspäivän ja tänään olen taas etätöissä, mutta koska olen myös lähiopetuksen sijaisresurssina, jos joku sattuu sairastumaan, pitää nousta niin, että ehtii tarvittaessa töihin ajoissa.

7.05: Herättelemme pojat. 

7.25: Istahdamme koko perhe yhdessä aamupalapöytään. Tokaluokkalainen pakkaa reppuunsa vielä vesipullon ja pädin ja lähtee kouluun. Pikkuveli katselee Pikkukakkosta ja minä juon sohvalla vielä kupillisen kahvia samalla kun vastailen muutamiin Wilma-viesteihin.

8.14: Mies on viimeistellyt alkuviikon kirjaprojektiaan ja kun se on nyt vihdoin valmis, lähtee tänään päiväksi maalle valvomaan tilan vanhan myllyliiterin purkutöitä ja hoitamaan muita tilan asioita. Minä vien Pikkuveljen päiväkotiin ja lähden samalla aamun juoksulenkille.

9.05: Saavun kotiin lenkiltä, käyn pikaisesti suihkussa ja alan hoitaa viikolla rästiin jääneitä korjauksia ja miettimään arviointeja. Podin jo toissapäivänä huonoa omaatuntoa siitä, voinko oikeasti viedä Pikkuveljenkin hoitoon ja tehdä töitä työpaikan sijaan kotona, mutta oikeasti oma rauha ja hiljainen koti ovat kahden kuukauden intensiiviperheajan jälkeen parasta pitkään aikaan. Tuntuu melkein vapaapäivältä tehdä arviointeja niin, ettei samalla tarvitse säätää äänikirjaa yhdelle tai meet-palaveria toiselle ja että kuulee myös omat ajatuksensa.

10.57: Imuroin pikaisesti, järjestelen paikkoja, kastelen kukat ja lämmitän sitten itselleni lounaaksi edellispäivänä jääneet härkispastat.

11.36: Pidän lounastauon ja katselen samalla Areenalta Charles & Diana: totuus häistä -dokumenttia.

12.08: Tokaluokkalainen saapuu tyytyväisenä koulusta. Katselemme yhdessä dokkarin loppuun ja köllöttelemme vierekkäin sohvalla.

12.54: Teen taas työhommia, vastailen viesteihin ja striimaan sitten etäyhteyden välityksellä ohjeet kahdelle koululla olevalle ysiluokalle ruotsin valtakunnallista varten. Myös tokaluokkalainen tulee toivottamaan oppilaille tsemppiä videon välityksellä. Tekisi mieli päästä korjaamaan kokeita ihan heti, mutten jaksa tänään lähteä pelkästään niiden takia työpaikalle, sillä matkaan menisi bussilla vähintään puolitoista tuntia. Onneksi vielä maanantaiaamuna ennen tuntien alkamista ehtii.

14.11: Haen Pikkuveljen hoidosta. Pojat syövät välipalaksi voileipää ja vanukkaat ja pelailevat sitten kumpikin omilla laitteillaan. Minä luen sen aikaa Laura Lähteenmäen Sitten alkoi sade -kirjaa.

15.25: Mies saapuu töistä työhousut vyötäröön asti ravassa. Pojat puuhailevat omiaan ja minä paloittelen kasviksia, lämmitän soijasuikaleet ja pakkasesta löytämäni kanat ja paistan halloumin tortilloja varten.

16.40: Syömme illalliseksi tortilloja ja maissilastuja. Mies lähtee kauppaan hakemaan täydennyksiä viikonlopun ruokiin ja me pötköttelemme poikien kanssa sohvalla. Päivän dokumentista innostuneena alan katsoa Netflixistä Dianan tarina -dokumenttisarjaa ja tokaluokkalainen liittyy mukaan.

19.12: Saunavuoro, yksi viikon kohokohtia.

20.00: Syömme sohvalla sipsejä, pojat katsovat Hauskoja kotivideoita ja minä naputtelen vielä hetken arviointeja pädille.

21.09: Pikkuveli menee nukkumaan ja esikoinen siirtyy omaan sänkyynsä lukemaan Soturikissoja. Pötköttelemme miehen kanssa sohvalla vaihteeksi kahdestaan, mies Netflixiä katsellen, minä lukien.

22.27: Nukkumaan.


VIIKKO KANSSANI KOKONAISUUDESSAAN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti