lauantai 20. maaliskuuta 2021

Koronavuosi kuvina.


Kirjastojen sulkeutumisesta ilmoitettiin maaliskuussa päivän varoitusajalla. Vaikka koko maailma tuntui yhtäkkiä seonneen, tuntui lohdulliselta huomat, kuinka moni oli silti lähtenyt kirjastoon hamstraamaan luettavaa. Tältä näytti meidän alkukevään kirjapinomme.

 

Etäkoulu, etäpäiväkoti ja etäelämä.

 

Vapunaaton tunnit meetissä: ruotsin kielioppia sekä yhden henkilön etänaamiaiset. // Woltin kotiovelle toimittamat sushit. // Lenkki Jyväsjärven ympäri tuulettamaan päätä. // Jälleen yksi Soturikissa.

 

 

Etä(isyys)virpominen: kontaktin sijaan jätimme naapureiden oville virpovitsoja ja pieniä pääsiäiskortteja.Kuukauden samoja seiniä tuojotettuamme päätimme jatkaa taas remonttia. Keväällä remontoimme olohuoneen ja kesällä Pikkuveljen huoneen.

 


Alkukesän ihana sukellus takaisin jonkinlaiseen normaaliin: kesäloman aloitus työkavereiden kanssa satamassa sekä naapurien kanssa pihalla jäätelöllä ja mansikoilla. // Ensimmäinen vieras koronasulun jälkeen ja paluu ravintoloihin. Istuimme ystävän kanssa ainoina asiakkaina Vihreän haltijattaren pöytään yksille ja se tuntui villeimmältä ikinä. // Esikoisen syntymäpäiväjuhlat pihalla sitten, kun oli taas luvallista kokoontua isommalla porukalla.

 


Hengähdystauko.

 

 

Helsinki-loma melkein kuin ennen. (Poissulkien sen, ettemme sitten kuitenkaan uskaltaneet koronariskin takia mennä Linnanmäelle ja Luonnonhistrorialliseen museoon otettiin sisälle vain rajallinen määrä porukkaa kerrallaan.)

 

Puolen viikon ruuat ja reseptit kotiin toimitettuna. Kun nykyään kerran viikossa kaupassa käyvä mies tuo ostokset sisään, ei pöytä enää edes riitä. Maitopurkkeja, kurkkuja ja salaattipusseja jääkaappiin ahtaessani muistelen joka kerta edellistä kotiamme, jossa jääkaappi oli puolet pienempi.

 

Syksyn paluu uuteen normaaliin: Pikkuveljen treenien ajan odotan Hippoksella maski päässä Sanna Marinin kanssa. // Pikainen reissu kirjastoon hakemaan koko perheen varaukset. // Donitsilähetys ystävän ovelle silloin, kun siellä joudutaan katselemaan samoja seiniä korona-altistumisen takia. // Viesti Linkissä.


Isojen Halloween-juhlien sijaan vedimme naamiaisasut päälle ihan vain neljästään ja katoimme pöytään amerikkalaisen brunssin.

 

 

Reissu Kuopion Ikeaan jatkamaan sisustusprojektia. Katselimme keittiöitä ja tilasimme uuden sängyn. Ikean jälkeen ajoimme Kuopion keskustaan ystävien luokse ja tajusimme, että se oli meille ensimmäinen kyläily missään muualla kuin mummoloissa sitten kesän. // Bussipysäkki yhtenä arkiaamuna. // Ensimmäinen joulu Jyväskylässä, sillä uskaltauduimme mummoloihin vasta viikon omaehtoisen karanteenin jälkeen. // Lenkkimaisemat Äänekoskella.


Alkuvuoden viikonloput (ne kaikki) kuvina: lukemista ja hiihtämistä.


 

Keväällä taas yksi viikko etäkoulua sopivasti juuri silloin, kun luimme seiskaluokkalaisten kanssa Agatha Christien ”Eikä yksikään pelastunutta”. // Treffit mallia 2021: hiihtolenkki kahdestaan miehen kanssa etätyöpäivän päätteeksi. // Talven ja kevään kohokohtia: saunavuoro kolmesti viikossa ja naapuri, joka kirjoitti saunalla olevaan vihkoon uuden runon joka viikko, kunnes muutti pois. // Noutolounasta kotitoimistolle minulle ja miehelle Itsudemosta sitten, kun ravintolat oli laitettu taas kiinni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti