perjantai 30. heinäkuuta 2021

Remonttipäivitys vol. 9: keittiö.

 

Se klassinen viimeinen lattialista.

Remonttimiesten viimeistellessä keittiötä olimme kaikki sitä mieltä, että meidän olisi sama hoitaa se itse: ei ollut mitään järkeä maksaa kenellekään muulle listan hakemisesta Kodin Terrasta ja sitten kiinnittämisestä paikalleen, kun se onnistuisi kuitenkin meiltäkin ja Kokodiilillä odotti jo seuraava muutoskohde. Hyvästelimme remonttimiehet, irrotimme siniset suojamuovit uusien keittiönkaappiemme ovista - ja remonttiväsymys iski päälle totaalisesti. Sitä klassista viimeistä lattialistaa emme saaneet haettua, vaikka ajoimme Kodin Terran ohi mummolaan useamman kerran. 

Siksi näidenkin kuvien ottamiseen meni lopulta useampi viikko: sen puuttuva lista kun pistää silmään edelleen joka kuvassa. Toisaalta vasta siirrettyäni kuvat koneelle koko keittiön muutos näkyy erityisen hyvin. Kahdessa kuukaudessa olin jo ihan täydellisesti ehtinyt unohtaa sen vanhan ruskean keittiömme, josta en kahden vuoden aikana ikinä oppinut pitämään.

Koska kaiken muun olimme tässä asunnossa remontoineet miehen kanssa itse, päätimme mennä keittiön kanssa helpoimman kautta. Niinpä kysyttyämme tarjouksia muutamasta muusta keittiöfirmasta istahdimme lopulta IKEAn suunnittelustudioon ja piirsimme siellä keittiömme yhdessä asiakaspalvelijan kanssa. Mitään sen isompia muutoksia emme rakenteisiin osanneet tehdä, sillä yksi kantava seinä sekä toisella puolella keittiötä menevä ilmanvaihtohormi sanelivat pitkälti sen, minkälaisen keittiön tilaan saattoi ylipäätään rakentaa. Seinien kaatamisen sijaan halusimmekin päivittää keittiön tälle vuosituhannelle, raikastaa koko asunnon ilmettä ja saada samalla keittiöstä meille toimivamman kokonaisuuden. Välitilan laattojen alta löytynyt asbesti määräsi myös sen, että poistamisen sijaan laatat päätettiin peittää ja uusi keittiö rakennettiin niiden päälle. 

Uusiin kaapistoihimme mahdutimme aamiaiskaapin, jonne saimme kahvinkeittimen, vedenkeittimen ja leivinpaahtimen, täyskorkean siivouskaapin, jota kaipasimme edellisessä keittiössä, sekä tuplamäärän tilaa kierrätykselle, jotta esimerkiksi pattereille, muoville ja palautuspulloillekin olisi nyt omat paikkansa ja kierrätysastiansa. Kodinkoneet tilasimme nekin IKEAn kautta ja astianpesukoneen päädyimme piilottamaan kaapiston sisään. Välitilaan valitsimme laatan sijaan kokovalkoisen seinämateriaalin ja tasoihin samaa massiivitammea, jota jo oli tekemässämme keittiönpöydässä. Yhden kaapin päätimme jättää avohyllyksi.

Lopputulokseen olimme supertyytyväisiä.

Uusi keittiö kannettiin sisään IKEAn pahvilaatikoissa toukokuun viimeisen päivän iltana, ja Kokodiilin remonttimiehet saapuivat kesäkuun ensimmäisenä. Vanha keittiö lähti Kokodiilin peräkärryn mukana kaatopaikalle jo samana iltana. 

Seuraavat kaksi viikkoa lämmitimme aamupuurot mikrossa olohuoneen lattialla, tilasimme ruokaa Woltista ja grillailimme useampana iltana ystävien pihalla remonttimiesten purkaessa, eristäessä ja tasoittaessa ja myöhemmin kasatessa, kootessa ja täyttäessä. Ennen toisella lomaviikolla järjestettyjä pihasynttäreitä oli valmista.

Keittiön valmistuttua teki hetken mieli käydä heti perään sen viimeisen remonttikohteen, eteisen, kimppuun. Mutta tokihan jotain piti jättää vielä ensi vuodelle.

Muutakin kuin se viimeinen lattialista.

 

Remonttipäivitykset tähän mennessä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti