Helmikuun vegenä leivotaan vegaanisia maapähkinövoi-suklaaneliöitä, joiden ohje löytyi Viimeistä murua myöten -blogista.
MAAPÄHKINÄVOI-SUKLAANELIÖT
1 1/2 dl maapähkinävoita
1 dl kauramaitoa
1 1/4 dl tummaa sokeria
2 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl ruokasoodaa
100 g tummaa suklaata
merisuolaa
suolapähkinöitä
Paloittele suklaa pieniksi paloiksi. Sekoita kulhossa maapähkinävoi ja kauramaito ja lisää sitten sooda, vaniljasokeri, sokeri ja vehnäjauhot sekä lopulta suklaapalat. Sekoita tasaiseksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle merisuolaa ja suolapähkinöitä.
Paista suklaaneliöitä 175-asteisessa uunissa parisenkymmentä minuuttia. Jos haluat neliöistä vähän kiinteämpiä, kannattaa vuoka laittaa hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Jos taas haluat sormista nuoltavan suklaisen version, voi neliöt paloitella vaikka saman tien.
Jotain muuta makean nälkään?
Kokeile vaikka
tai
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti