Toukokuun vegenä blogissa kokataan Viimeistä murua myöten -blogin ohjeella Yosan kaurapalaa, paahdetaan kirsikkatomaatteja ja lisätään joukkoon hyvää pastaa. Yhtään valehtelematta tällä ohjeella valmistuu yksi parhaista palstoista, joita olen vähään aikaan syönyt.
BASILIKA-ALFREDOPASTA
marinoitu kaurapala:
1 pkt Fazer Yosa Kaurapala (maustamaton)
3 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 iso valkosipulinkynsi
puolikas sipuli
1/2 dl basilikaa
250 g vihreää fettucinea
100 g cashewpähkinöitä
2 dl kauraruokakermaa
1 dl basilikaa
2 rkl sitruunanmehua
4 rkl oliiviöljyä
3/4 tl suolaa
mustapippuria
kirsikkatomaatteja
Aloita marinoimalla kaurapala. Silppua sipulit, purista sitruunamehu ja sekoita joukkoon oliiviöljy, revitty basilika sekä hunaja. Paloittele kaurapala ohuiksi siivuiksi ja kaada marinadi palojen päälle. Anna maustua jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään, kuitenkin vähintään puolisen tuntia. Vuorokauden marinointi kuitenkin kannattaa, joten kaurapalat kannattaa valmistaa jääkaappiin jo edellisenä päivänä.
Mittaa tehosekoittimeen cashewpähkinät, kaurakerma, basilika, sitruunamehu, oliiviöljyä, suola ja mustapippuri ja pyöräytä kermakastike tasaiseksi.
Pese kirsikkatomaatit, pyöräytä niitä oliiviöljyssä ja mausta mustapippurilla ja paahda 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.
Lämmitä paistinpannu ja kaada kaurapalat sekä marinadi sille. Paista kaurapalat molemmilta puolilta.
Keitä pasta ohjeen mukaan al denteksi. Valuta vesi pois ja kaada joukkoon kermakastike. Sekoita ja lisää kaurapalat.
Mausta paahdetuilla tomaateilla ja tarjoa heti.
Jotain muuta vegeä?
Kokeile vaikka
tai
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti