Elokuun kasvispastan ohje löytyi alun perin Maku.fi-sivustolta sekä vähän muokattuna Eat, play, love -blogista.
MUNAKOISO-KESÄKURPITSAPASTA
kesäkurpitsa
munakoiso
oliiviöljyä
kuivattua rosmariinia
suolaa
paprikajauhetta
mustapippuria
viitisen desiä täysjyväpastaa
1 dl auringonkukansiemeniä
3 rkl pestoa
parmesaania
tuoreita yrttejä maun mukaan
Valmista ensin paahdetut kasvikset. Pese ja paloittele munakoiso ja kesäkurpitsa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä palat uunipellille leivinpaperille ja ripottele päälle oliiviöljyä sekä paprikajauhetta, rosmariinia ja mustapippuria. Paahda kasvisviipaleita 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä pintaan.
Paahda auringonkukansiemenet keskilämmöllä kuivalla paistinpannulla. Älä polta, siementen on tarkoitus vain paahtua ja ruskistua hieman. Halutessasi voit lisätä siemenet pastan joukkoon myös ilman paahtamista.
Keitä pasta al denteksi hyvin suolatussa vedessä. Valuta pasta ja lisää paistinpannulle auringonkukansiementen, peston ja paahdettujen kasvisten kanssa.
Mausta parmesaanilla, mustapippurilla, suolalla ja tuoreilla yrteillä.
Edelliset kuukauden veget löydät täältä:
helmikuun tomaatti-cashewpasta
maaliskuun melanzane
huhtikuun linssikastike spagetille
toukokuun pasta alla norma
kesäkuun linssi-kasvispasta
helmikuun tomaatti-cashewpasta
maaliskuun melanzane
huhtikuun linssikastike spagetille
toukokuun pasta alla norma
kesäkuun linssi-kasvispasta
Nyt kannattaa käyttää vihanneksia oikein kunnolla,kun satokausi parhaimmillaan.Meilläkin kasvaa puutarhassa jotain,saa hakea sieltä jotain ruokapöytään.
VastaaPoistaIhan totta! Itse fiilistelen näin loppukesästä erityisesti lehtikaalia, josta saa halloumin ja sitruunan kanssa ihan superhyvää pastaa.
Poista