Lokakuun vegenä blogissa kokataan tomaatti-vuohenjuustokeittoa, jonka ohjeen löysin Vegeviettelys-blogista.
TOMAATTI-VUOHENJUUSTOKEITTO
1 kg tomaatteja
2 porkkanaa
2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1/2 rkl tummaa balsamicoa
1 tl sokeria
140 g levitettävää vuohenjuustoa
suolaa
mustapippuria
Pese ja paloittele tomaatit reiluiksi lohkoiksi ja poista kannat. Kuori ja paloittele porkkanat ja viipaloi sipuli. Levitä tomaatit, porkkanat ja sipulit uunivuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä. Lisää joukkoon valkosipulinkynnet kokonaisina ja kuorimatta ja mausta suolalla.
Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes tomaatit ovat mehustuneet, porkkanat pehmenneet ja sipulit saaneet väriä.
Siirrä tomaatit, sipulit, porkkanat sekä valunut neste kattilaan ja lisää joukkoon kuoristaan pulautetut valkosipulinkynnet. Lisää mausteet, balsamico ja vuohenjuusto ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarkista maku. Halutessasi voit vielä lämmittää keittoa, mutta enää kiehauta.
Kylkeen sopivien vegaanisten sämpylöiden ohjeen löydät täältä.
Jotain muuta kasviskeittoa?
Kokeile vaikka
tai
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti