lauantai 7. huhtikuuta 2018

Kuukauden vege: myskikurpitsa-bataattikeitto.


Joku viikko sitten olimme ystävien kanssa lounaalla Kahvila Muistossa ja söin siellä elämäni parasta valkosipuli-myskikurpitsakeittoa. Jälkeenpäin piti kysyä tarjoilijalta, mitä siinä oikein oli. Ihan samanlaista tästä ei kyllä tullut, mutta hyvää kuitenkin. Ja ensi kerralla lisää valkosipulia vielä muutaman kynnen, sillä Muistossakin valkosipulin tuoksu leijaili ympärillä koko lounaan ajan.


MYSKIKURPITSA-BATAATTIKEITTO

yksi myskikurpitsa
kolme valkosipulinkynttä
kaksi sipulia
oliiviöljyä
yksi bataatti
neljä keskikokoista perunaa
neljä porkkanaa
1,3 l vettä
2dl kermaa
kasvisfondyä
kurkumaa
kuminaa
chiliä
mustapippuria


Leikkaa myskikurpitsa neljään lohkoon, huuhtele ja poista siemenet. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulinkynnet. Levitä myskikurpitsalohkot ja sipuliviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja valuta kasvisten päälle öljyä ja mausteet. Paahda sipuleita ja myskikurpitsoja 225-asteisessa uunissa noin puolen tunnin ajan. Halutessasi voit paahtaa uunissa myös loput kasvikset, jolloin keitosta tulee vielä maukkaampi.

Kumoa paahdetut sipulit kattilaan ja kaiverra mukaan myskikurpitsan liha. Lisää vesi, kasvisfondy sekä kuoritut ja paloitellut porkkanat, bataatti ja perunat. Kiehauta ja keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. 

Kaada ylimääräinen vesi pois, soseuta, lisää kerma ja tarkista maku. Anna keiton vielä kiehahtaa ja tarjoile pähkinöiden tai siemenien kanssa. 


2 kommenttia:

  1. Keitot ovat hyviä välillä keventäjinä.Thaimaassa oli tarjolla paljon keittoja,kun siellä kävin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin ollaan syöty viime aikoina tosi paljon keittoja ihan jo siksi, että ne ovat sekä nopeita, helppoja että halpoja. Viikonloppuisin teen monesti kasvissosekeiton, jota taas keitellä vähän kauemmin, ja viikolla ruokalistaan kuuluu vähintään kerran joko linssi-, jauheliha- tai nakkikeitto. Jotain itämaistakin pitää kyllä ehdottomasti joskus kokeilla!

      Poista