Joulukuun vegenä blogissa kokataan kukkakaalikormaa, jonka ohjeen löysin Lapsiperheen vegaanikeittokirjasta ja muokkasin mieleiseksi.
KUKKAKAALIKORMA
pieni kukkakaali
1 pkt kaurapalaa
sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
1-2 rkl rypsiöljyä
2 tl garam masalaa
2 tl currya
1 tl jauhettua korianteria
1 tlk kookosmaitoa
ripaus suolaa
tuoretta korianteria
riisiä
Paloittele kukkakaali pieniksi nupuiksi, kuutioi kaurapalat ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää sipuli ja kuullota hetki. Lisää mausteet ja pyörittele öljyssä, kunnes niistä alkaa irrota tuoksua. Lisää pannulle kaurapalat, inkivääri ja valkosipuli ja jatka kuullottamista, kunnes kaurapalat ovat saaneet vähän väriä.
Kaada pannulle kookosmaito ja lisää kukkakaali. Keitä keskilämmöllä, kunnes kukkakaali on sopivan pehmeä.
Revi päälle tuoretta korianteria ja tarjoile riisin kanssa.
Jotain muuta ylijääneen riisin seuraksi?
Kokeile vaikka
tai
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti