perjantai 1. toukokuuta 2020

Kuukauden vege: nyhtökaura-nuudelisalaatti ja maapähkinäkastike.


Toukokuu aloitetaan kokkaamalla aasialaista nuudelisalaattia, joka saa makunsa makeantulisesta maapähkinäkastikkeesta. Ohjeen löysin alun perin Ruokakonttuuri-blogista ja erityisestui kastikkeeseen ihastuin niin paljon, että sen loput tulee aina kaavittua patonginpalalla viimeistä pisaraa myöten.


NYHTÖKAURA-NUUDELISALAATTI JA MAAPÄHKINÄKASTIKE

riisinuudeleita
rypsiöljyä
kurkku
paprika
2 porkkanaa
kevätsipulinvarsia
hienonnettua korianteria ja/tai minttua


Karamellisoitu nyhtökaura:
1 pkt nyhtökauraa
1 rkl seesamiöljyä
1 1/2 rkl soijakastiketta
1 1/2 rkl sokeria
2 valkosipulinkynttä
1 tl tuoretta inkivääriä maustettuna

Maapähkinäkastike:
1 dl maapähkinävoita
2 rkl limenmehua
1 valkosipulinkynsi
1 tl srirachaa
1 1/2 rkl sokeria
1 1/2 rkl soijakastiketta
1,5 dl vettä


Valmista ensin kastike. Hienonna valkosipuli ja sekoita sitten sauvasekoittimella kastikkeen ainekset niin, että valmis kastike on ihan tasaista.

Hienonna valkosipuli ja raasta inkivääri nyhtökauraa varten. Kuumenna pannulla seesamiöljy ja lisää nyhtökaura sekä mausteet. Paista melko kovalla lämmöllä, kunnes nyhtökaura on rapeaa, mutta varo polttamasta.

Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.

Pilko kurkku ja paprika ja kuori ja viipaloi porkkana. Revi yrtit ja paloittele sipulinvarret.

Sekoita nyhtökaura salaattiaineksiin ja tarjoile kastikkeen kanssa. 


Jos maapähkinävoille ei ole muuta käyttöä
kokeile vaikka
maapähkinävoi-suklaaneliöitä
tai
kasviscurrya

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti