Huhtikuu aloitetaan taas kuukauden vegellä: tätä meillä kokeiltiin viime kuussa.
LINSSIKASTIKE JA SPAGETTI
sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattisosetta
2 dl mustia linssejä
1 rkl fariinisokeria
2 tl kuivattuja yrttejä kuten basilikaa tai timjamia
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
2 prk tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 dl ranskankermaa
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota niitä hetki pannulla oliiviöljyssä. Huuhtele linssit kylmällä vedellä ja valuta siivilässä.
Lisää pannulle mausteet ja linssit sekä tomaattimurska, tomaattisose ja vesi. Anna kastikkeen poriska miedolla lämmöllä noin parikymmentä minuuttia, kunnes linssit ovat pehmenneet.
Lisää kastikkeeseen ranskankerma ja kiehauta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tuoreita yrttejä kuten basilikaa. Tarjoa kastike spagetin ja parmesaanin kanssa.
Ohje alun perin mummolan naistenlehtipinosta löytyneestä Kotiliedestä.
Edelliset kuukauden veget löydät täältä:
helmikuun tomaatti-cashewpasta, maaliskuun melanzane.
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattisosetta
2 dl mustia linssejä
1 rkl fariinisokeria
2 tl kuivattuja yrttejä kuten basilikaa tai timjamia
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
2 prk tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 dl ranskankermaa
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota niitä hetki pannulla oliiviöljyssä. Huuhtele linssit kylmällä vedellä ja valuta siivilässä.
Lisää pannulle mausteet ja linssit sekä tomaattimurska, tomaattisose ja vesi. Anna kastikkeen poriska miedolla lämmöllä noin parikymmentä minuuttia, kunnes linssit ovat pehmenneet.
Lisää kastikkeeseen ranskankerma ja kiehauta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tuoreita yrttejä kuten basilikaa. Tarjoa kastike spagetin ja parmesaanin kanssa.
Ohje alun perin mummolan naistenlehtipinosta löytyneestä Kotiliedestä.
Edelliset kuukauden veget löydät täältä:
helmikuun tomaatti-cashewpasta, maaliskuun melanzane.