Kesäkuun vegenä kokkailtiin linssi-kasvispataa, jonka ohjeen nappasin muokkaukseen Kotiliedestä.
LINSSI-KASVISPATA
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 tl garam masala -mausteseosta
1 tl kurkumaa
1 punainen chili
pieni parsakaali
2 porkkanaa
3 dl vihreitä linssejä
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
6 dl kasvislientä
1 prk tomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria
2 rkl siirappia
Huuhtele linssit ja liota niitä kylmässä vedessä noin tunnin ajan.
Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chili sekä raasta inkivääri. Kuullota niitä hetki pannulla öljyssä ja lisää sitten mausteet. Pese ja pilko parsa ja porkkanat ja lisää pannulle. Kääntele hetki.
Kaada pataan kasvikset, tomaattimurska, kasviliemi, aurinkokuivatut tomaatit sekä liotetut linssit. Sekoita, kiehauta ja mausta suolalla, mustapippurilla ja siirapilla. Anna hautua kannen alla parisenkymmentä minuuttia, kunnes linssit ovat pehmenneet. Tarjoile.
Edelliset kuukauden veget löydät täältä: