Vuoden ensimmäisenä kuukauden vegenä kokataan itämaista nuudelisalaattia. Ohjeen nappasin alun perin kesällä Kolmistaan-blogista, ja sen jälkeen salaattia on tehty meillä useamman kerran, aina välillä ohjetta satokauden mukaan varioiden. Parasta tässä salaatissa on ehkä se, että se toimii hyvin myös jääkaappikylmänä - yleensä teenkin aina reilun annoksen ja herkuttelen tällä vielä joko seuraavana päivänä lounaalla tai tv:n ääressä iltapalana.
ITÄMAINEN NUUDELISALAATTI
riisinuudeleita
porkkanaa
kurkkua
chiliä
parsakaalia
suolapähkinöitä
kevätsipulia
tuoretta korianteria
kastike:
2 rkl soijakastiketta
yksi lime
2 rkl oliiviöljyä
kaksi valkosipulinkynttä
1 tl ruskeaa sokeria
Keitä nuudelit ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
Pese kurkku ja kuori porkkanat. Suikaloi kasviksista mahdollisimman ohuita tikkuja. Paloittele kevätsipuli ja revi parsakaali.
Sekoita salaattikulhossa kaikki kasvikset sekä riisinuudelit ja suolapähkinät ja revi joukkoon maun mukaan tuoretta korianteria. Salaattiin sopii hyvin myös minttu.
Valmista kastike erillisessä astiassa. Hienonna chili sekä valkosipulinkynnet ja lisää joukkoon oliiviöljy, yhden limen mehu, sokeri sekä soijakastike. Sekoita tasaiseksi ja nostele salaatin joukkoon.
Jotain muuta vegeä?
Kokeile vaikka
tai
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti