tiistai 1. syyskuuta 2020

Kuukauden vege: vegaaninen tikka masala.



Syyskuun vegenä blogissa kokataan vegaanista tikka masalaa, jonka kanssa voi oman maun mukaan kokata joko nyhtökauraa, nyhtökaurapyöryköitä, kaurajauhista tai Boltseja. Ohjeen löysin Gold&Greenin nettisivuilta ja muokkasin mieleisekseni. Jos jaksaa odottaa riisin keittämiseen kuluvan ajan, sopii tämä resepti myös arkeen, sillä itse kastike valmistuu vartissa.


VEGAANINEN TIKKA MASALA

1 pkt Boltseja
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä 
pala tuoretta inkivääriä
1 paprika
chili
korianteria
50 g Floraa
1 dl kookosmaitoa
400 g tomaattimurskaa
4 rkl Tikka masala -maustetahnaa
riisiä


Pese ja pilko sipuli, valkosipuli, chili ja paprika ja raasta inkivääri. Kuullota kasviksia hetki rasvassa pannulla.

Lisää pannulle Boltsien tai muu valitsemasi proteiininlähde - Boltsien sijaan voit käyttää hyvin esimerkiksi nyhtökauraa tai kaurajauhista - sekä tomaattimurska, Tikka masala ja kookosmaito. Anna kastikkeen tekeytyä viitisen minuuttia.

Keitä riisi ohjeen mukaan. Tarjoile valmis kastike riisin, tuoreen korianterin ja chilin kanssa.


Jotain muuta nopeaa arkiruokaa?
Kokeile vaikka
tai

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti