sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Kuukauden vege: beanit-nuudeliwokki



Maaliskuun vegenä kokeillaan nuudeliwokkia, jonka ohjeen löysin Vegeviettelys-blogista ja josta tuli heti yksi meidän perheen (aikuisten) suosikeista.


BEANIT-NUUDELIWOKKI

1 rs Beanit-suikaleita
200 g täysjyvänuudeleita
  1 parsakaali
100 g lehtikaalia
seesamiöljyä
seesaminsiemeniä

Kastike:
3 rkl soijakastiketta
3 rkl Hoisin-kastiketta
1 rkl tummaa siirappia
1 rkl Sriracha-kastiketta
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna


Raasta inkivääri ja sekoita kastikkeen aineet yhteen. Siirrä kastike syrjään odottamaan.

Paloittele parsakaali ja revi lehtikaalia lehdet pienemmiksi. Kypsennä nuudelit ohjeen mukaan, valuta ja siirrä syrjään odottamaan.

Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla niin, että ne saavat vähän väriä ja siirrä sen jälkeen hetkeksi syrjään pannulta. Ruskista seuraavaksi Beanit-suikaleet seesamiöljyssä ja siirrä nekin syrjään.

Lisää pannulle parsakaalit ja lehtikaalit ja kääntele niitä öljyssä muutama minuutti. Lisää sen jälkeen nuudelit, Beanit-suikaleet ja kastike ja sekoita. Viimeistele seesaminsiemenillä.


Jotain muuta itämaista?
Kokeile vaikka
ramen-kulhoa
tai
tofu curry hot potia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti