keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Kuukauden vege: thaimaalainen tofu-nuudelikeitto.


Huhtikuun vegenä blogissa kokataan kermaisen pehmeää tofu-nuudelikeittoa, joka valmistuu alle puolessa tunnissa. Ohje löytyi alun perin Ruokakonttuurin 10 helppoa ja maukasta vegaanista arkiruokaa -listalta, jonka reseptejä meidänkin keittiössä on kokeiltu jo useampia.


THAIMAALAINEN TOFU-NUUDELIKEITTO

1 pkt tofua
oliiviöljyä
punainen paprika
2 valkosipulinkynttä
150 g pakastesokeriherneitä
7 dl vettä
2 dl kookoskermaa
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
3 rkl punaista currytahnaa
1 kasvisliemikuutio
1 tl sokeria
1 rkl soijakastiketta
chiliä
50 g riisinuudeleita
1 rkl limetin mehua
tuoretta korianteria maun mukaan


Kuutioi tofu ja kuivaa siitä ylimääräinen neste talouspaperiin. Paista tofukuutiot rapeiksi oliiviöljyssä.

Kuutio paprika ja hienonna valkosipulit.

Laita kattilaan tofukuutiot, valkosipulit, vesi, kookosmaito, mausteet, murennettu kasvisliemikuutio, inkivääri ja chili ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää paprika, sokeriherneet ja nuudelit. Keitä muutama minuutti, kunnes nuudelit ovat kypsiä.

Mausta limetin mehulla ja koristele tuoreella korianterilla.


Jotain muuta keittoa?
Kokeile vaikka
tai

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti