Elokuun vegenä kokataan vegaanista kiinalaista wokkia, joka valmistuu puolessa tunnissa ja jonka ohjeen löysin Vegeviettelyksen Instagramista.
KIINALAINEN PAK CHOI -WOKKI
1 pss Pak Choita
pieni parsakaali
1 pkt tofua
seesamiöljyä paistamiseen
1 rkl soijakastiketta
kastike:
3 rkl hoisinkastiketta
2 rkl soijakastiketta
2 rkl seesamiöljyä
1 rkl makeaa chilikastiketta
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
3 valkosipulinkynttä
lisäksi:
tuoretta korianteria
paahdettuja maapähkinöitä
keitettyä riisiä
Valmista ensin kastike sekoittamalla aineet yhteen ja nosta sitten sivuun odottamaan.
Paloittele ja kuivaa tofu ja paista rapeaksi pannulla. Mausta tofu soijalla ja nosta hetkeksi sivuun.
Irrota Pak Choin lehdet kannasta ja leikkaa valkoinen tyviosa pitkittäin muutamaan palaan. Suikaloi Pak Choin vihreät lehdet ja paloittele parsakaali. Kuumenna öljy pannussa ja pyörittele siinä nopeasti Pak Choin valkoiset osat sekä parsakaalit; niiden on tarkoitus saada vähän väriä mutta kuitenkin niin, että kasviksiin jää myös purutuntumaa.
Lisää pannulle tofukuutiot, kastike ja Pak Choin vihreät lehdet ja kääntele sekaisin. Lisää korianteri ja maapähkinät ja tarjoile riisin kanssa.
Jotain muuta aasialaisvaikutteista?
Kokeile vaikka
tai
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti