sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Kuukauden vege: Kreikkalainen kasvispiirakka

 
Syyskuun vegen ohjeen saattoi bongata jo ystäväni baby showereiden tarjoiluista ja ohjeen nappasinkin alun perin nimenomaan tuolta päivänsankarilta itseltään.  


KREIKKALAINEN KASVISPIIRAKKA

Valmis piirakkapohja suolaiselle piirakalle (esim. Myllyn paras)
rasiallinen kirsikkatomaatteja
fetaa
kuutioituja aurinkokuivattuja tomaatteja
puolikas punasipuli
muutama kourallinen basilikaa
mustapippuria
pari desiä juustoraastetta
2 1/2 dl kolmen juuston ruokakermaa


Painele sulanut piirakkataikina pyöreän vuoan pohjalle ja levitä päälle pilkottu punasipuli, puolitetut kirsikkatomaatit, feta sekä kuutioidut aurinkokuivatut tomaatit. Mausta mustapippurilla ja basilikasilpulla. Lisää täytteiden päälle juustoraaste ja kerma. Paista 225-asteisessa uunissa noin neljäkymmentä minuuttia, kunnes kerma on hyytynyt.



Edelliset kuukauden veget löydät täältä:


2 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä kokeiltava.Tuo 3n juuston kerma on ollut hyvä myös,kun tekee kastikkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, suosittelen! Meillä käytetään tuota kolmen juuston kermaa myös kasvissosekeittoon, toimii muuten siinäkin :).

      Poista