perjantai 4. toukokuuta 2018

Kuukauden vege: Kasvispiirakka.




Toukokuun vegenä blogissa kokataan kasvispiirakkaa, jonka leivoin viimeksi alkuviikosta vappubrunssille. Ohjeen kehittelin alun perin yhdistelemällä useampaa eri netistä löytämääni piirakkaohjetta, ja kävi ilmi, että tällä yhdistelmällä piirakasta tuli lopulta aika hyvä.


KASVISPIIRAKKA

valmis piirakkapohja suolaiselle piirakalle

rasiallinen kirsikkatomaatteja
pieni paprika
pieni kesäkurpitsa
sipuli
fetaa
pari desiä juustoraastetta
2 1/2 dl kolmen sipulin kermaa 
suolaa
mustapippuria


Painele sulanut piirakkapohja pyöreän vuoan pohjalle ja levitä päälle puolitetut kirsikkatomaatit, silputtu sipuli sekä pieniksi paloiksi paloitellut paprika ja kesäkurpitsa. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria ja levitä päälle fetakuutiot. Lisää lopuksi täytteiden päälle juustoraaste ja kerma.

Paista kasvispiirakkaa 225-asteisen uunin keskitasossa puolisen tuntia, kunnes kerma on suurimmaksi osaksi hyytynyt. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti