lauantai 3. elokuuta 2019

Kuukauden vege: (maailman paras) nachovuoka.


Elokuun vegenä laitetaan nachovuokaa, joka on valehtelematta maailman parasta. Ohjeen kokosin alun perin useamman eri ohjeen pohjalta yhdistellen ja mieleisekseni muokaten.


(MAAILMAN PARAS) NACHOVUOKA

200 g maissilastuja
2 valkosipulinkynttä
yksi sipuli varsineen
1 pkt nyhtökauraa
oliiviöljyä
1 prk salsaa
taco spice mix -maustepussi
1 dl vettä
juustoraastetta

1 prk kaurafraichea
dippijauhetta
avokado
punasipuli
paprikaa
2 limeä
persiljaa


Kuullota öljyllä pannussa valkosipulit sekä sipuli varsineen. Lisää nyhtökaura ja pyöräytä hetki. Sekoita tämän jälkeen joukkoon salsa, vesi ja mausteseos ja anna hautua muutama minuutti.

Levitä maissilastut uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle, peitä nyhtökaurakastikkeella ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia, kunnes juusto on sulaa ja alkaa saada vähän väriä. 

Lisää uunista tulleen vuoan päälle halutut täytteet: itse käytän ainakin punasipulia, avokadoa, limeä, paprikaa ja persiljaa. Kaurafraichen voi maustaa dippikastikkeella tai lisätä nachovuoan päälle sellaisenaan.

Tarjoa lämpimänä hyvän juoman kanssa.


Jotain muuta helpotusta kaukokaipuuseen?
Kokeile vaikka
palak paneeria,
shakshukaa
tai
itämaista nuudelisalaattia.

2 kommenttia:

  1. Tämä vaikuttaa herkulliselle ohjeelle.Eilen otettiin meidän jättikesäkurpitsa kasvihuoneesta, siitä voisi käyttää tähän ohjeeseen myös lisänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä söin perjantaina vietnamilaisessa ihan superhyvää grillattua kesäkurpitsaa ja tuli ihan morkkis, kun olen unohtanut tuon vihanneksen tänä kesänä ihan totaalisesti! Sopisi nimittäin tähän ja aika moneen muuhunkin ruokaan ja ihan sellaisenaankin.

      Poista