Elokuussa blogissa testataan sitruunaista tofupastaa, joka valmistuu alle puolessa tunnissa. Ohjeen muokkasin Chocochilin ja Jalotofun ohjeiden pohjalta sillä perusteella, mitä kaapista jo valmiiksi löytyi.
TOFU LIMONELLO
1 pkt Jalotofu kylmäsavu
1 prk kaurakermaa
1 dl kaurafraichea
1 tl cayennepippuria
3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1/2 kasvisliemikuutio
1 tl kurkumaa
1 rkl tuoretta inkivääriä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl vaahterasiirappia
tagliatellea tai muuta pastaa
korianteria
seesaminsiemeniä
Kuivaa tofu talouspaperilla ja kuutioi se. Hienonna valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista siinä cayennepippurilla ja suolalla maustettu tofu. Lisää inkivääri ja valkosipuli ja kääntele hetki.
Sekoita tofun joukkoon kaurakerma ja murennettu kasvisliemikuutio ja hauduta hetki.
Keitä pasta al denteksi ohjeen mukaan.
Lisää kastikkeen joukkoon kurkuma, mustapippuri, sitruunamehu ja vaahterasiirappi ja anna porista jonkin aikaa. Lisää sen jälkeen kaurafraiche. Sekoita joukkoon valutettu pasta ja koristele seesaminsiemenillä ja tuoreella korianterilla.
Jotain muuta nopeaa?
Kokeile vaikka
thaimaalaista tofu-nuudelikeittoa
tai
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti