Syyskuun vegenä kokotaan Vegeboksin ohjeella spelttirisottoa, joka sopii hyvin vaikka viikonloppupöytään.
KERMAINEN SIENI-SPELTTIRISOTTO
risotto:
8,5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl suolaa
sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
4 dl spelttisuurimoita
2 rkl valkoviinietikkaa
2,5 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
pala cheddarjuustoa
siemensekoitusta
lehtipersiljaa
paistetut sienet:
1 rs herkkusieniä
1 rkl öljyä ja voita
suolaa
kuivattua timjamia
Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita joukkoon kasvisliemikuutio.
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita toisessa kattilassa öljyn ja voin seoksessa. Kaada sipuleiden joukkoon spelttisuurimot ja jatka vielä hetki kuullottamista.
Lisää speltin ja sipulien joukkoon puolet kiehuvasta kasvisliemestä. Sekoita. Kun vesi on imeytynyt suurimoihin, kaada joukkoon loputkin kasvisliemestä.
Mausta risotto valkoviinietiikalla ja suolalla ja anna sen sen jälkeen porista miedolla lämmöllä 20 minuuttia välillä sekoitellen.
Huuhtele ja viipaloi sienet ja paista ne paistinpannulla öljyssä ja voissa. Mausta suolalla ja timjamilla. Lisää puolet sienistä risoton joukkoon ja jätä loput annosten päälle aseteltaviksi.
Kun risotto on hautunut 20 minuuttia, lisää joukkoon ruokakerma sekä tilkka vettä. Hauduta välillä sekoitellen vielä noin 10 minuuttia, kunnes suurimot ovat kypsiä.
Mausta risotto mustapippurilla ja raasta joukkoon cheddar. Anna tekeytyä hetki ennen tarjoilua.
Tarjoa risoton kanssa paistettuja sieniä, siemensekoitusta sekä tuoretta lehtipersiljaa.
Jotain muuta syksyistä?
Kokeile vaikka
tai
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti