Lokakuussa kokataan tortilloja ihan uudella tavalla ja laitetaan täytteeksi nyhtötofua, tomaattisalsaa ja marinoitua kaalia. Ohje kotiutui meille Ruokaboksin mukana.
TORTILLAT NYHTÖTOFULLA JA MARINOIDULLA KAALILLA
nyhtötofu:
1 pkt tuoretofua
1 ps veggie tacos -maustetahnaa
marinoitu punakaali:
pala punakaalia
2 porkkanaa
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1 rkl öljyä
salsa:
kolme tomaattia
puolikas chili
kourallinen tuoretta minttua
1/2 tl suolaa ja sokeria
1/2 limen kuori ja mehu
lisäksi:
tortillalettuja
1 pkt kaurakeviä
Suikaloi punakaali ja kuori ja raasta porkkanat. Sekoita porkkanoiden ja kaalin joukkoon valkoviinietikka, suola, sokeri ja öljy ja jätä marinoitumaan.
Kuivaa tofu talouspaperilla ja murustele se leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Sekoita sen jälkeen tofun joukkoon maustetahna ja paista vielä viitisen minuuttia.
Pese ja kuutioi tomaatit ja lisää joukkoon hienonnettu chili, limen kuori ja mehu, kourallinen minttua sekä suola ja sokeri. Sekoita ja anna tekeytyä hetki.
Lämmitä tortillaletut. Sivele tortillojen päälle kaurakeviä ja kaikkia kolmea täytettä. Tarjoa heti.
Jotain muuta tex mexiä?
Kokeile vaikka
meksikolaista papu-tomaattikeittoa
tai
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti