keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Kuukauden vege: Vegaaniset suklaakeksit.


Monesti toivoin, että olisin se sellainen pullantuoksuinen äiti, joka hääräisi keittiössä mittaamassa jauhoja ja paistamassa pipareita. Mutta kun en ole: jo pelkkä ruokahuolto kahdesti päivässä vie sen verran energiaa, etten niiden lisäksi juuri keittiössä viihdy ja toisaalta panostan mieluummin hyvään ruokaan ja nappaan sitten leivonnaiset mukaan kaupasta. Joku viikko sitten nostettiin kuitenkin keittiönpöydälle jauhot ja sokerit ja sotkettiin sekä isot että pienet sormet. Huhtikuun vegenä leivotaankin vegaanisia suklaakeksejä, joiden ohjeen löysin alun perin Viimeistä murua myöten -blogista. Nämä sopivat muuten myös siihen kaikkein kovimpaankin suklaanhimoon.


VEGAANISET SUKLAAKEKSIT

noin 20 kappaletta

100 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
3 rkl kauramaitoa
1/4 tl suolaa
100 g tummaa suklaata
vegaanista valkosuklaata
Marianne-rouhetta


Sekoita kulhossa huoneenlämpöinen margariini sekä sokerit. Vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella.

Sekoita yhteen jauhot, kaakaojauhe, suola ja sooda ja lisää kuivat aineet margariiniseokseen. Älä enää vatkaa, vaan käytä vaikka puukauhaa. Lisää kauramaito ja sekoita tasaiseksi.

Rouhi tumma suklaa haluamasi kokoisiksi palasiksi ja lisää taikinan joukkoon. Anna tämän jälkeen taikinan tekeytyä jääkaapissa puolesta tunnista muutamaan tuntiin ennen keksien leipomista ja paistamista.

Pyörittele valmiista taikinasta paloja leivinpaperille. Jätä reilusti tilaa, sillä keksit leviävät uunissa selvästi. Paista suklaakeksejä 180-asteisessa uunissa uunista riippuen reilut 10 minuuttia niin, että keksit ovat juuri levinneet tasaisiksi. Anna jäähtyä rauhassa.

Koristele keksit esimerkiksi sulatetulla valkosuklaalla ja Marianne-rouheella.


Jotain muuta vegeä?
Kokeile vaikka
suklaamoussekakkua 
tai
kasvispiirakkaa

2 kommenttia:

  1. Keksejä ei tule juuri koskaan leivottua mutta nämä vegaaniset ja vegejutut kiinnostaa kyllä. Ehkä voisi saada aikaiseksi tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taas leivon useimmiten keksejä silloin, kun jotain leivon - mitä toki sitäkään ei synttäreitä tai juhlapyhiä lukuun ottamatta tapahdu kovin usein. Näissä toki ongelmana on usein, että nämä katoavat ainakin meillä tosi nopeasti parempiin suihin...!

      Poista