torstai 6. kesäkuuta 2019

Kuukauden vege: munakoiso-mozzarellalasagne.


Kesäkuun vegenä blogissa kokataan munakoiso-mozzarellalasagnea, jonka alkuperäinen ohje lötyi Kodin Kuvalehdestä.


MUNAKOISO-MOZZARELLALASAGNE

2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
oliiviöljyä
2 tlk kuorittuja tomaatteja
suolaa
mustapippuria
1 tl sokeria

2 keskikokoista munakoisoa
250 g mozzarellaa
suolaa
mustapippuria
1 dl basilikaa
oliiviöljyä
9 lasagnelevyä
1 dl parmesaaniraastetta
rucolaa


Pese munakoisot ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Laita munakoisoviipaleet kerroksittain siivilään niin, että jokaisen kerroksen väliin ripotellaan suolaa. Anna itkettyä parisenkymmentä minuuttia, minkä jälkeen huuhtele munakoisoviipaleista niistä irronnut neste ja kuivaa huolellisesti.

Silppua sipuli ja valkosipulit ja kuullota niitä hetki öljyssä pannulla. Lisää tölkkitomaatit, suola, mustapippuri ja sokeri ja anna tomaattikastikkeen tekeytyä miedolla lämmöllä ainakin viisitoista minuuttia.

Paista munakoisoviipaleita pannulla öljyssä molemmin puolin niin, että ne saavat vähän väriä. Nosta valmiit viipaleet lautaselle talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois. Leikkaa mozzarella mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja pyöräytä suolassa, mustapippurissa ja basilikasilpussa. 

Levitä öljytyn uunivuoan pohjalle tomaattikastiketta ja sen jälkeen mozzarellaa, munakoisoviipaleita ja lasagnelevyjä. Jatka niin kauan kuin aineksia riittää niin, että päällimmäinen kerros on jälleen tomaattikastiketta. Raasta pinnalle parmesaania ja paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.

Koristele parmesaaniraasteella ja rucolalla.


Jotain muuta munakoisosta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti