Marraskuun vegenä kokataan kasvissosekeittoa porkkanasta, kukkakaalista, inkivääristä ja maapähkinävoista. Ohje keittoon löytyi Lapsiperheen vegaanikeittokirjasta.
PORKKANA-KUKKAKAALIKEITTO
400 g kukkakaaalia
400 g porkkanoita
1 rkl raastettua inkivääriä
1 1/2 tl kasvisliemikuutiota
8 dl vettä
2 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
2 dl kaurakermaa
Pese ja pilko kukkakaali ja porkkanat ja raasta inkivääri. Lisää kattilaan kasvikset, vesi ja kasvisliemikuutiot ja keitä, kunnes porkkanatkin pehmenevät.
Lisää joukkoon maapähkinävoi ja kaurakerma. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
Koristele kaurakermalla ja sirottele päälle tuoreita yrttejä tai raejuustoa.
Jotain muuta keittoa?
Kokeile vaikka
tai
paahdettu paprika-linssikeitto
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti