perjantai 4. joulukuuta 2020

Kuukauden vege: kukkakaalikorma.


 Joulukuun vegenä blogissa kokataan kukkakaalikormaa, jonka ohjeen löysin Lapsiperheen vegaanikeittokirjasta ja muokkasin mieleiseksi.


KUKKAKAALIKORMA

pieni kukkakaali

1 pkt kaurapalaa

sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 rkl raastettua inkivääriä

1-2 rkl rypsiöljyä

2 tl garam masalaa

2 tl currya

1 tl jauhettua korianteria

1 tlk kookosmaitoa

ripaus suolaa

tuoretta korianteria

riisiä


Paloittele kukkakaali pieniksi nupuiksi, kuutioi kaurapalat ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.

Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää sipuli ja kuullota hetki. Lisää mausteet ja pyörittele öljyssä, kunnes niistä alkaa irrota tuoksua. Lisää pannulle kaurapalat, inkivääri ja valkosipuli ja jatka kuullottamista, kunnes kaurapalat ovat saaneet vähän väriä.

Kaada pannulle kookosmaito ja lisää kukkakaali. Keitä keskilämmöllä, kunnes kukkakaali on sopivan pehmeä.

Revi päälle tuoretta korianteria ja tarjoile riisin kanssa.


Jotain muuta ylijääneen riisin seuraksi?

Kokeile vaikka

vegaanista tikka masalaa

tai 

beanit satayta

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti