Vuoden ensimmäisenä vegenä kokataan halloumitabboulehia, joka valmistuu vartissa vaikka kasvispyöryköiden, papupihvien tai tofun lisukkeeksi. Ohjeen löysin alun perin Kotivinkistä ja muokkasin mieleisekseni.
HALLOUMITABBOULEH
2 dl bulguria
300 g parsakaalia
4 kevätsipulia
tuoretta korianteria
kastike:
1 sitruunan kuori ja mehu
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl harissaa
1 rkl hunajaa
lisäksi:
mantelilastuja paahdettuna
halloumia
Keitä bulgur suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Pese ja paloittele parsakaali mahdollisimman pieniksi paloiksi - halutessasi voit hienontaa sen monitoimikoneella. Lisää parsakaalit bulgurin joukkoon, kun keittoaikaa on jäljellä muutama minuutti. Siirrä seos jäähtymään laakeaan kulhoon.
Valmista kastike ja sekoita se salaatin joukkoon.
Hienonna kevätsipulit ja korianteri ja lisää kulhoon.
Paahda mantelilastuja kuivalla pannulla niin, että ne saavat vähän väriä. Paista sen jälkeen halloumi öljyssä. Viimeistele salaatti halloumilla ja mantelilastuilla.
Jotain muuta salaattia?
Kokeile vaikka
nyhtökaura-nuudelisalaatti ja maapähkinäkastiketta
tai
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti