Lokakuun kuukauden vegenä tehdään sadon viimeisistä lehtikaaleista pestoa ja tarjotaan sitä mozzarellan, parmesaanin ja kirsikkatomaattien kanssa. Peston ohje löyty alun perin Ruokalasta.
PASTAA JA LEHTIKAALIPESTOA
lehtikaalipesto:
6 lehteä lehtikaalia
2 dl saksanpähkinöitä
tuoretta basilikaa
1 valkosipulinkynsi
1 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu sekä kuori raastettuna
suolaa
mustapippuria
50 g parmesaaniraastetta
lisäksi:
pastaa
kirsikkatomaatteja
mozzarellaa
Revi lehtikaali irti kannoistaan ja höyrytä paloja hetken aikaa mikrossa kannellisessa astiassa pienen vesitilkan kanssa. Valuta ja kuivaa lehdet.
Paahda saksanpähkinöitä kuumalla pannulla niin, että ne saavat vähän väriä
Laita kaikki peston ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Halutessasi voit lisätä joukkoon hiukan pastan keitinvettä.
Keitä pasta al denteksi ja sekoita peston joukkoon. Puolita kirsikkatomaatit ja paloittele mozzarella ja lisää sekaan. Tarjoile parmesaanin ja tuoreen basilikan kanssa.
Jotain muuta lehtikaalista?
Kokeile vaikka
tai
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti