torstai 1. lokakuuta 2020

Kuukauden vege: pastaa ja lehtikaalipestoa.

 

Lokakuun kuukauden vegenä tehdään sadon viimeisistä lehtikaaleista pestoa ja tarjotaan sitä mozzarellan, parmesaanin ja kirsikkatomaattien kanssa. Peston ohje löyty alun perin Ruokalasta.

 

PASTAA JA LEHTIKAALIPESTOA

 

lehtikaalipesto:

6 lehteä lehtikaalia

2 dl saksanpähkinöitä

tuoretta basilikaa

1 valkosipulinkynsi

1 dl oliiviöljyä

1 sitruunan mehu sekä kuori raastettuna

suolaa

mustapippuria

50 g parmesaaniraastetta

 

lisäksi:

pastaa

kirsikkatomaatteja

mozzarellaa

 

Revi lehtikaali irti kannoistaan ja höyrytä paloja hetken aikaa mikrossa kannellisessa astiassa pienen vesitilkan kanssa. Valuta ja kuivaa lehdet. 

Paahda saksanpähkinöitä kuumalla pannulla niin, että ne saavat vähän väriä

Laita kaikki peston ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Halutessasi voit lisätä joukkoon hiukan pastan keitinvettä.

Keitä pasta al denteksi ja sekoita peston joukkoon. Puolita kirsikkatomaatit ja paloittele mozzarella ja lisää sekaan. Tarjoile parmesaanin ja tuoreen basilikan kanssa.

 

Jotain muuta lehtikaalista?

Kokeile vaikka

lehtikaalipizzaa

tai  

beanit-nuudeliwokkia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti