maanantai 1. maaliskuuta 2021

Kuukauden vege: romesco-pasta.


Maaliskuun vegenä blogissa kokataan romesco-pastaa paprikasta, kirsikkatomaateista, härkismurusta ja mozzarellasta. Alkuperäinen ohje löytyi Viimeistä murua myöten -blogista.


ROMESCO-PASTA

 

tagliatellea

 

3 punaista paprikaa

1/2 chili

2 valkosipulinkynttä

3 rkl oliiviöljyä

1 rkl sokeria

2 rkl valkoviinietikkaa

suolaa

mustapippuria


1 pkt Beanit-härkäpapumuruja

vihreitä oliiveja

mozzarellaa

kirsikkatomaatteja

tuoretta basilikaa


Valmista paprikakastike. Halkaise paprikat ja poista kannat ja siemenet. Asettele paprikat pellille leivinpaperin päälle leikkuupinta alaspäin ja paahda 225-asteisessa uunissa puolisen tuntia, kunnes paprikat pehmenevät. Poista kuoret ja laita paprikat kulhoon pilkotun chilin sekä muiden kastikeaineiden kanssa. Surauta tasaiseksi sauvasekoittimella.

Keitä pasta. Sekoita pastan joukkoon paprikakastike ja anna vielä kuumentua miedolla lämmöllä. Lisää oliivit, härkäpapumurut ja halkaistut kirsikkatomaatit ja hämmentele sekaisin. Lisää lopuksi mozzarella ja basilika ja rouhi päälle mustapippuria.


Jotain muuta pastaa?

Kokeile vaikka

monakoiso-mozzarellalasagnea

tai 

basilika-alfredopastaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti